Underworld: Przebudzenie

Underworld: Awakening
2012
6,6 78 tys. ocen
6,6 10 1 78032
4,2 8 krytyków
Underworld: Przebudzenie
powrót do forum filmu Underworld: Przebudzenie

Świetny film

ocenił(a) film na 10

Obejrzałam wszystkie części Underworld jakie do tej pory się ukazały i muszę przyznać że Underworld: Awakening jest moim ulubionym filmem z całej serii. Akcja wciąga na maxa a i fabuła jest bardzo ciekawa. Naprawdę wspaniały film. Polecam wszystkim zainteresowanym. Naprawdę warto obejrzeć ten film.

ocenił(a) film na 9
Nikita20

u mnie podobnie, a nawet tak samo:)

pseudoalias

Zaś ja po "Przebudzeniu" czuję dość spory niedosyt, mimo iż film był dobry jak dla mnie...ale tylko dobry.

ocenił(a) film na 9
Nikita20

Zgadzam się. No i fabuła wskazuje na to, że będzie też piątka :D

ocenił(a) film na 4
Nikita20

Nuda, sztampa, wszystko już było, a efekty zupełnie nie robią wrażenia. Takich filmów można jeszcze nakręcić 10 części, a sagę kręcić w nieskończoność.
Tak naprawdę to film o niczym.
Pewnie gdybym miał 15 lat to byłbym zachwycony, a tak jednak scena (wilkołaki skaczące po samochodach) nie daje mi prawa ocenić inaczej niż 4... słabo, Kate, słabo.

eternal_champion

Mniemam że przez fragment "Pewnie gdybym miał 15 lat..." chcesz powiedzieć że obecne pokolenie widzów to debile którzy nie widzieli filmów takich jak Nosferatu czy np. Koszmar z ulicy Wiązów. Otóż ja mam obecnie 16 lat i widziałem te filmy byłem pod szczególnym wrażeniem i chętnie do nich wracam.

ocenił(a) film na 3
Nikita20

"fabuła jest bardzo ciekawa" - fabuła? w tej części? występuje? chyba gdzieś ją zgubiłem:| ogólnie najgorsza część z serii, poszli na dużą ilość marnych efektów, i nie jest już to warte oglądania, a szkoda bo jedynka była fajna, a trójka naprawdę bardzo dobra:|

ocenił(a) film na 5
Nikita20

Fabuła to faktycznie zlepek zgranych motywów. Dialogi całkowicie kuleją - dziwie się, że aktorzy powstrzymali się od śmiechu przy wypowiadaniu niektórych kwestii. Ale akcja jest naprawdę dynamiczna, a scenografia, zdjęcia i kostiumy -bardzo klimatyczne.
Nowy Underworld to po prostu kolejna sztampowa hollywoodzka produkcja. Solidnie, ale bez polotu.

ocenił(a) film na 8
Nikita20

Nikita 20 Wreszcie ktoś kto podziela moją opinię :) Oglądałem wszystkie części i ta mi się na prawdę podobała , nie mam co pisać bo Ty wszystko już napisałaś. :)

ocenił(a) film na 10
jurkir

Miło mi że się ze mną zgadzasz :) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
Nikita20

Poprzednicy już wymienili .Jaka fabuła ??w tym filmie jest znikoma nie ma praktycznie żadnej intrygi .Sceny ot jak z sceny z Seleną .W każdym filmie to samo .Dno dna to nie jest ale zdecydowanie najgorsza część serii.

ocenił(a) film na 7
terron

Ja oglądam co trzy lata kolejną część i śmiało daje 8/10 ponieważ mi się bardzo podobała, może nie ma intrygi ale pewnie każdy kto to oglądał myślał że numerem jeden jest Michael a jednak to nie On i w dodatku na końcu znika to znaczy że jakiś element zaskoczenia jest;) Poza tym film jest dość szybki i ma mało nudnych momentów co w poprzednich częściach się zdarzało. Podsumowując dobra część i czekam na następną, oby nie kolejne 3 lata, Pozdro dla fanów:)!

ostry666

Najgorsza część. Sama siekanka. To już nie ten poziom co jedynka czy dwójka.

ocenił(a) film na 5
returner

Po obejrzeniu ,,czwórki" jest jakiś taki niedosyt, w przeciwienstwie do poprzednich czesci ktore wciagaly mnie swoja fabula i sposobem przedstawiania akcji to w czworce jak dla mnie zabraklo klimatu, jest jakis taki sztuczny, fabula jak dla mnie o wiele bardziej nudna i film ogladalo mi sie ,, byle to obejrzec i z głowy"
Na trylogi powinno sie zakonczyc bo to juz jak jakas saga zmierzch sie robi za duzo nudnych dialogow... ktore nic nie wnosza.

satjow

Bo w czwartej części nastawili się głównie na akcję.