Underworld: Przebudzenie

Underworld: Awakening
2012
6,6 78 tys. ocen
6,6 10 1 78031
4,2 8 krytyków
Underworld: Przebudzenie
powrót do forum filmu Underworld: Przebudzenie

Świetny

ocenił(a) film na 9

Jestem zszokowany tymi waszymi 1 i 2,jesteście mega żałośni ;)
Film jest naprawdę dobry,druga najlepsza część (po 1),świetny klimat,fabuła,no i ta Selene i jej
niebieskie oczy ;) Zamiast 8/10,daję 9,bo ocena 6,6 dla tego flmu to parodia.(no,ale jak niektóre
pacany dają 1,to trudno się dzuwić - jeszcze raz to napiszę ; ŻAŁOSNE ^)

ocenił(a) film na 7
michnik6666

Jako dzieło nie zawiązane z resztą sagi,a tylko normalny horror/film akcji,jest dobry,ale jako kontynuacja znakomitej trylogii,nie tylko odstaje drastycznie od pozostałych części,ale i psuje ogólny odbiór trzech poprzednich.Gdybym oceniał jako osobny film,to dałbym 8 z czystym sumieniem,bo akcja jest i wilkołaki są,choć wampirów jak na lekarstwo,ale jako część sagi jest bardzo słaby i kłóci się za całą resztą.Nie tego się spodziewałem po kontynuacji historii.Wiadomo było,że przecież istnieją jeszcze wampiry i wilkołaki,ale mogli zrobić coś w typie pierwszej części,jeśli już miała by to być kontynuacja,a nie takie coś.Powinni koniecznie nakręcić brakująca części pomiędzy 3-ką a 1-ką,oraz to co było przed trójką,czyli genezę.Ale nie ma co raczej liczyć na to.

ocenił(a) film na 5
mario_1981

Co brakuje między 3 a 1? Lucian robi rebelię, wygrywa, Viktor czmycha. Pewnie się gdzieś regeneruje i odbudowuje klan i na przestrzeni wieków tłuką się z Lycanami. Nie specjalnie chciałbym oglądać zdradę Kravena, jakoś nie porwał mnie ten wątek...

A przed 1? Jest 3 braci i zarażają kolejnych ludzi, z tym, że William szybciej niż Marcus, pogawędka z umierającym Viktorem, którą widzieliśmy w 2 i ... tyle?
Sam nie wiem, czy to nie za mało.
Niech ktoś lepiej SENSOWNIE pociągnie 4kę...

ocenił(a) film na 7
islindur

Było by bardzo dużo ciekawych wątków do poruszenia,np. kim była Amelia,bo widzieliśmy,że dla Victora była nie mniej ważna,niż Sonia.Gdy Corvinus oglądał nagrania z misji swoich ludzi,pytał też o nią i wyglądał na poruszonego,gdy zobaczył,że nie żyje.Może Ty chciałbyś zobaczyć kontynuację Przebudzenia,ale mnie to nie kręci w takiej formie,w jakiej została nakręcona.Ja właśnie chciałbym "ponownie" zobaczyć cała akcję ze zdradą Kravena,zamknięciem Williama i przemienieniem Seleny.Co kto lubi.Poza tym,w poprzednich częściach był tylko zalążek tych tematów,co nie znaczy,ze nie można dokręcić całości i spojrzeć na to jeszcze raz,od innej strony.

ocenił(a) film na 5
mario_1981

A tak, Amelia to genialny pomysł, jedna z najciekawszych postaci, mimo, że wręcz epizodyczna. Jej historię, przemianę itp bym chętnie poznał, szkoda tylko, że bez happy endu :)

Cóż, 4 jaka jest każdy widzi. Film na 4max, ale z sentymentu do serii dałem 6...
Pomysł z dzieckiem hybrydą mi się nie podobał, ale sam zarys na przeniesienie akcji w przyszłość nie jest zły, tylko moim zdaniem kiepsko poprowadzony. Ktoś z głową by się za to wziął - Abrams czy Edwards - i może by coś jeszcze z tego było.

ocenił(a) film na 3
michnik6666

Kwestia gustu. Nie musisz zaraz ludzi obrażać

ocenił(a) film na 6
michnik6666

Część "z dupy" ni jak nie trzyma się kupy z pozostałymi częściami, ale w miarę przyzwoita pod względem rozgrywanych akcji