Obejrzałem wcześniejsze części, które naprawdę mi się podobały natomiast ta część po prostu do kitu, raz że fabuła ma się nijako do całości a po drugie krótki. Naprawdę nie polecam. Liczyłem na coś więcej. Jeśli masz przeznaczyć swoje pieniądze na pójście do kina wybierz inny film.
Szczególnie słabość tego filmu widać jak się go ogląda w słabej jakości, dzięki temu odpadają efekty wizualne, a pozostaje średnia fabuła i nijaka akcja. Dobrze jest jak się dużo dzieje na ekranie, ale niech to ma ręce i nogi, a nie takie jakieś nie wiadomo co.
Wlasnie wrocilem z kina.... niestety... zawiedziony. Totalnie odbiega od poprzednich czesci.... ehhh to juz koniec dobrej serii..
Co niby odróżnia ten film od reszty.
Spoiler.
Mamy walkę lykan z wampirami, gdzie lykanie wygrywają (trochę jak w części 1. gdy też niby wyginęły prawie). Jest Kate i jest akcja.
Spoiler.
Poza tym czego chcecie od wersji pirackich już lepiej sobie znajdźcie scenariusz, bo oglądać film akcji z np. 5-10 klatkami na sekundę naprawdę nie warto.
SPOILER!!!
Jestem fanką całej serii, kocham ten film między innymi za to że w nim są prawdziwe wilkołaki (a nie jak np w zmierzchu...)
Ubolewam tylko nad faktem, że jak tylko pojawia się jakaś ciekawa postać to od razu ją uśmiercają:/
Uwielbiałam Luciana i nie ma już biduli, a teraz Quint wpadł mi w oko (dosłownie i w przenośni) i Selena go wykończyła...!
Ogólnie moim zdaniem efekty dobre, chociaż ta część była zbyt krótka... Brak mi także epickiego zakończenia, nieco dłuższego i może w bardziej spektakularnej scenerii (chociaż motyw podziemnego garażu nie był zły)
Czuję niedosyt i nie mogę się doczekać aż wyjdzie na DVD, wtedy będę go oglądać po 30 razy!
Swoją drogą co do poprzednich części to wg mnie 1 była słaba, podobała mi się natomiast 2 ze względu na spektakularnego Williama, oraz 3 opowiadająca całą historię mojego ulubieńca - Luciana.
I dodam tak zupełnie na koniec, że pomimo iż jestem kobietą uwielbiam śliczną Selenę w lateksie ;D
Dla mnie co do twojej wypowiedzi, ty masz rację:D
Dlatego chyba odpuszczę sobie ten film. Lubiłam Selene z Michaelem.
Jest w ogóle wyjaśnione co się z nim stało?
Tak wejdź sobie w temat "Underworld 5.?" i tam mi jedna osoba też wytłumaczyła już po tym jak napisałam ten komentarz. Co prawda Michaela w filmie nie ma zbyt dużo bo jest chyba tylko na samym początku ale w każdym bądź razie on żyje i koniec był taki że bardzo prawdopodone że będzie właśnie 5 część. :D
To powiem Ci tak: Jak będzie 5 cześć i będzie w niej Selene z Michaelem to wtedy oglądnę i dam znac:D
"I dodam tak zupełnie na koniec, że pomimo iż jestem kobietą uwielbiam śliczną Selenę w lateksie ;D"
Nie dziwie się, kto byłby obojętny wobec Kate Beckinsale tak ubranej ;-) a co do filmu, to niestety nadal jest tak, że kontynuacje nastawione są na efekciarstwo niż na fabułę czy klimat:-/
Już po zwiastunie widać, że jest to na pewno bardzo dobry film akcji, strzelanki itd. ale nie powinni tak ardzo odbiegać od pozostałych części bo jest to jednak kontynułacja czegoś.
Też jestem ogromną fanką Underworld i też choć jestem dziewczyną kocham Kate <3, nie porównuje tej części do pierwszych trzech, minusem filmu jest to, że był strasznie krótki czym strasznie mnie zawiódł, ale ogólnie rzecz biorąc kocham wszystkie Underworld i jestem pewna, że jak wyjdzie na DVD to kupię go i dwa razy w tygodni będę oglądać, tak jak wcześniejsze części.Wracając do tematu niezmiernie zaskoczyła mnie dziewczynka grająca "Subject 2" tj. córkę Seleny, naprawdę podobała mi się jej rola i jak na pierwszy jej poważniejszy film wypadła całkiem całkiem.
Uwaga ci co nie oglądali piszę SPOILER:
Micheal żyje, był też w hibernacji, jako "Subject O" Selena dowiedziała się o tym dopiero prawie pod koniec filmu, weszła do pokoju w którym stała kapsuła, ale zdecydowała się ratować córkę, więc strzeliła w komorę i zaczął się proces od hibernowania, potem już na koniec filmu razem z córką i jeszcze jednym wampirkiem, poszli po niego i okazała się, że kapsuła jest i pusta i wtedy mała zaczęła widzieć jego oczami(bo jak ktoś nie wie dziewczynka miała powiązanie na początku tylko z matką i jak były blisko siebie to jedna widziała oczyma drugiej, a jak Micheal się obudził to wtedy mała zaczęła widzieć jego oczami, pobiegły na dach gdzie niby się znajdował, ale się spóźniły i na koniec zaczęła mówić, że wszystko się zmieni i tak stały na tym dachu, i koniec.
Mam ogromną nadzieję, że pojawi się 5 część i w niej wszystko się wyjaśni, bo jak będą to ciągnąć to ja się boję, że totalnie wszystko zepsują, za szybko niektórych uśmiercili, ale film mi się podoba i nadal uwielbiam całą serię <3
No to trochę dziwne że Michael gdzieś dalej zniknął, ale pewnie chcą zrobić 5 cz. i musieli jakoś tak zakończyć żeby potem to ciągnąć, a co do DVD to ja ostatnio kupilam sobie Underworld tylko że na CD w słabej wersji, ale jak juz będę kupowala wszystkie części to pierwszą też sobię jeszcze jedna kupię. Ta słaba jest na razie na przeczekanie :D
@jarod_tb bardziej mnie zachęciłeś niż zniechęciłeś do obejrzenia tego filmu ;) To, że Tobie się nie podoba to akurat mało kogo obchodzi lol. I chyba tylko kretyn sugerowałby się czyjąś opinią żeby móc pójść do kina. Ja bynajmniej jak wybieram filmy to z głową. Bardzo rzadko wychodze z kina niezadowolony bo zawsze znajduję coś dla siebie: jak nie świetną akcję, to grę aktorską, scenariusz, muzykę, ciekawe dialogi i dużo innych rzeczy.
Komentarze mają to do tego, że ludzie wypowiadają własną subiektywną opinie, a inni to czytają i jak widać troszkę jednak obchodzi. :) Jest to tylko moja opinia i nie staram się jej narzucać nikomu, a twoja odpowiedź "tylko kretyn sugerowałby się czyjąś opinią żeby móc pójść do kina" świadczy o tym, że albo jesteś osobą niedojrzałą emocjonalnie i musisz wypisywać cokolwiek aby zwrócić czyjąś uwagę albo nie wiesz po co są komentarze. Właśnie po to aby móc chociaż po części się nimi sugerować bo w przeciwnym przypadku po co by je czytać i idąc za tym po co by je pisać??. (Pytanie retoryczne - nie oczekuje odpowiedzi)
Pozdrawiam.
Oj ludzie po co ta wymiana zdań, przecież to normalne, że każdy rozsądny człowiek na tym dziwnym świecie xdd ma swoje zdanie i tyle, i ma prawo do jego wyrażania :)
Oj chyba za bardzo się przejąłeś moim komentarzem. Chyba jesteś przewrażliwiony. A komentarze są też po to aby dyskutować. Skoro wypisujesz takie rzeczy żeby zwrócić na siebie czyjąś uwagę to uzyskujesz odpowiedzi, proste. Nie musisz od razu pozować na zaskoczonego i pokrzywdzonego bo ktoś się z Tobą nie zgodził. Pozdrawiam.