Czy ten film będzie zarówno w 2D jak i 3D? Mam nadzieję, że tak bo na seans 3D nie pójdę za żadne skarby.
W zapowiedziach kina Helios figuruje tylko wersja 3D. Zwiastuny też sugeruję, że będzie taka wersja. Mam podobne obawy, że ten film nie jest mnie wart. ;P
Filmy 3D zaczynają mnie przerażać, nie dość że niewiele to daje to jeszcze ostatnio wychodzą non stop w jednej wersji trójwymiarowej. Film na pewno będzie dobry i dlatego warto na niego poczekać. Wystarczy porównać go do innych.
Ja już obejrzałem kilka filmów w 3D i mam dosyć. Efekt marny i nic nie wnoszący a poza tym nieraz to mnie łeb i brzuch od tego boli. Dlatego dzięki ale nie. Już nie chodzę na 3D tylko normalne klasyczne 2D. Najgorsze jest to, że te świry z hollywood pakują to do wszystkich filmów jak leci. Nie wyobrażam sobie oglądać Prometeusza w 3D, Hobbita albo film pokroju Forest Gump. Niestety wszystko na to wskazuje, że za jakiś czas właśnie to nas czeka. Rok 2012 Gwiezdne wojny w 3D i Titanic. Litości.
O ile Star Wars jeszcze w 3D ujdzie to w Titanicu chyba tylko zawory będą wystawać.
xDDD ale by było widowisko :D no ale star wars znając życie to pewnie zrobią, bo ostatnio to pomysłów na filmy coraz mniej
Nooo... byłem pod wrażeniem. Myślałem już, że będzie jak zwykle : dużo kasy, a 3D jest mało, ale tu to był odjazd.
Jak każdy film będą wersje dla normalnych ludzi czyt. 2D i dla jeleni, którzy łykają kit o jakimkolwiek 3D.
Sądzę, że będzie w wybranych kinach 2D (czyli liczyłbym na 4-5 kin w całej Polsce), a patrząc na dystrybutora czyli UiP to na 99% obejrzenie tego filmu w 2D nie będzie możliwe. Dodatkowo Filmweb powinien podawać w jakich kinach filmy będą w 2D a w jakich w 3D.
Też bym wolała obejrzeć Underworld w 2D. To całe 3D to jakiś szajs, byle ładować nowe gadżety nie zwracając uwagę na to, czy to na pewno jest dobre. Coś telefony dotykowe.
z 3D się zgodzę, ale beznadziejne porównanie tutaj przytoczyłaś. Telefony dotykowe to nie jest zła rzecz ;)
Dla mnie telefony dotykowe to najbardziej wnerwiająca rzecz na świecie... Ale to moje osobiste zdanie.
Ja pójdę na 3D, chce zobaczyć możliwości kamer Red Epic. Oby było też w IMAX :)
Czyli jest szansa, że nie będzie to szajowate 3D?
Mnie z 3D najbardziej zawiódł Thor byłem w łódzkim Imaxie i jedyne co było fajne to logo Paramount :/
Główny motyw obejrzenia tego filmu w 3D to scena jak Kate czołga się w szybie i ujęcie od tyłu ;)
Thor nie był kręcony w 3D, tylko konwertowany tak jak Kapitan Ameryka itp.
Underworld był kręcony w 3D najnowszymi kamerami RED Epic, którymi min. Hobbita kręcą ;)
Jest możliwość, ale nie wiem czy taka wersja będzie dostępna w kinach. Film 3D kręcony jest 2 sprzężonymi kamerami (na lewe i prawe oko), prostopadle ustawionymi do siebie (z użyciem lustra). Obraz 2D uzyskać łatwo, bo wystarczy wziąć tylko obraz z horyzontalnie ustawionej kamery (pomijając tą ustawioną wertykalnie) ;)