Underworld: Przebudzenie

Underworld: Awakening
2012
6,6 78 tys. ocen
6,6 10 1 78032
4,2 8 krytyków
Underworld: Przebudzenie
powrót do forum filmu Underworld: Przebudzenie

3D i 2D

ocenił(a) film na 4

Czy ten film będzie zarówno w 2D jak i 3D? Mam nadzieję, że tak bo na seans 3D nie pójdę za żadne skarby.

Valmont_3

W zapowiedziach kina Helios figuruje tylko wersja 3D. Zwiastuny też sugeruję, że będzie taka wersja. Mam podobne obawy, że ten film nie jest mnie wart. ;P

sylar_217

Filmy 3D zaczynają mnie przerażać, nie dość że niewiele to daje to jeszcze ostatnio wychodzą non stop w jednej wersji trójwymiarowej. Film na pewno będzie dobry i dlatego warto na niego poczekać. Wystarczy porównać go do innych.

ocenił(a) film na 4
Zgredd

Ja już obejrzałem kilka filmów w 3D i mam dosyć. Efekt marny i nic nie wnoszący a poza tym nieraz to mnie łeb i brzuch od tego boli. Dlatego dzięki ale nie. Już nie chodzę na 3D tylko normalne klasyczne 2D. Najgorsze jest to, że te świry z hollywood pakują to do wszystkich filmów jak leci. Nie wyobrażam sobie oglądać Prometeusza w 3D, Hobbita albo film pokroju Forest Gump. Niestety wszystko na to wskazuje, że za jakiś czas właśnie to nas czeka. Rok 2012 Gwiezdne wojny w 3D i Titanic. Litości.

ocenił(a) film na 10
Valmont_3

O ile Star Wars jeszcze w 3D ujdzie to w Titanicu chyba tylko zawory będą wystawać.

ocenił(a) film na 7
Beern

xDDD ale by było widowisko :D no ale star wars znając życie to pewnie zrobią, bo ostatnio to pomysłów na filmy coraz mniej

ocenił(a) film na 10
decoral7

Nooo... byłem pod wrażeniem. Myślałem już, że będzie jak zwykle : dużo kasy, a 3D jest mało, ale tu to był odjazd.

ocenił(a) film na 6
Valmont_3

Jak każdy film będą wersje dla normalnych ludzi czyt. 2D i dla jeleni, którzy łykają kit o jakimkolwiek 3D.

ocenił(a) film na 7
Valmont_3

Sądzę, że będzie w wybranych kinach 2D (czyli liczyłbym na 4-5 kin w całej Polsce), a patrząc na dystrybutora czyli UiP to na 99% obejrzenie tego filmu w 2D nie będzie możliwe. Dodatkowo Filmweb powinien podawać w jakich kinach filmy będą w 2D a w jakich w 3D.

Valmont_3

Też bym wolała obejrzeć Underworld w 2D. To całe 3D to jakiś szajs, byle ładować nowe gadżety nie zwracając uwagę na to, czy to na pewno jest dobre. Coś telefony dotykowe.

Szalony_Krasnolud

z 3D się zgodzę, ale beznadziejne porównanie tutaj przytoczyłaś. Telefony dotykowe to nie jest zła rzecz ;)

darek12322

Dla mnie telefony dotykowe to najbardziej wnerwiająca rzecz na świecie... Ale to moje osobiste zdanie.

ocenił(a) film na 10
Valmont_3

Ja pójdę na 3D, chce zobaczyć możliwości kamer Red Epic. Oby było też w IMAX :)

ocenił(a) film na 10
Neo84

Jest w IMAX :)

Neo84

Czyli jest szansa, że nie będzie to szajowate 3D?

Mnie z 3D najbardziej zawiódł Thor byłem w łódzkim Imaxie i jedyne co było fajne to logo Paramount :/

Główny motyw obejrzenia tego filmu w 3D to scena jak Kate czołga się w szybie i ujęcie od tyłu ;)

ocenił(a) film na 10
redman23

Thor nie był kręcony w 3D, tylko konwertowany tak jak Kapitan Ameryka itp.

Underworld był kręcony w 3D najnowszymi kamerami RED Epic, którymi min. Hobbita kręcą ;)

Neo84

jak był kręcony w 3D, to nie ma możliwości obejrzeć go w 2D ?

ocenił(a) film na 10
darek12322

Jest możliwość, ale nie wiem czy taka wersja będzie dostępna w kinach. Film 3D kręcony jest 2 sprzężonymi kamerami (na lewe i prawe oko), prostopadle ustawionymi do siebie (z użyciem lustra). Obraz 2D uzyskać łatwo, bo wystarczy wziąć tylko obraz z horyzontalnie ustawionej kamery (pomijając tą ustawioną wertykalnie) ;)

Valmont_3

Zdejmij okulary i będziesz miał 2d (;

fllaczek

to tak nie działa ;)

darek12322

A u mnie Helios pomógł z podjęciem decyzji 2D czy 3D, po prostu nie wyświetli żadnej wersji...

No cóż, zaoszczędzę ponad 20 zł i ściągnę później jakiegoś BDripa... potem będą płakać że piractwo...