Boję się, bo nie wiem czy tą częścią nie zostanie zerwana granica magicznej i bardzo udanej sagi....niestety jak wielu z Was również mam pewne obawy. trochę mnie to frustruje przyznam, bo jak wspomniałem całą trylogię uważam za bardzo bardzo udaną fabularnie, zdjęciowo - również pod względem doboru aktorów, a w tym trailerze przewinęły mi się już ze 2/3 popularne gęby hollywodzkie i już mnie to drażni bo może to tylko zaszkodzić. (m.in. ten murzyn ostatniego sezonu Californication co kręcił z Karren). ;( Wiadomo że po 3ce dla niektórych może być niesamowity przeskok do świata realnego ale troszeczkę chyba przesadzone to jest. Poza tym Viktora nie ma, Luciana nie ma... same te wybitne, wspaniałe postacie wykreowane po prostu się nie pojawiają tutaj i to może również być ciężko strawne. Bo tak jak Selene, oni byli ikonami Underwolda. Błagam, niech będzie chociaż fabularnie zamiatać, żeby nie było co zbierać. Ale dobrze chociaż że 3-logia underworlda została nakręcona zajefajniebiście i już mi tego nikt nie zabierze :)))
Serdecznie pozdrawiam, oczekujących i zaniepokojonych fanów 4 projekcji.
<hope>ehh</hope>
"realny świat" yhyhy ja czekałem na zwiastun... z ciekawości - a może mi się nudzi? Zwiastun wygląda jak na to co widziałem w 1,2,3 - przyzwoicie.. ale myślałem że zdradzą trochę z motywu całej fabuły. Ale i tak będę się krzywił bo pierwsza trylogia wyczerpała temat fabularnie rozwiązując kwestie, wojna się skończyła, klątwa prysła.
No ale to klasa B - będą wampy, walka, stroje, jakaś historia, plecy poprzednich części są - w sumie nie powinienem się czepiać "kolejne części" zawsze mają pewne wady - ktoś kto chce jeszcze ale nie godzi się z tym że to kolejna część - nie jest racjonalny.
Przez wszystkie 3 części toczyły się walki między wilkołakami a wampirami i to właśnie czyniło film niezwykłym. Jeżeli teraz do walki dołączą ludzie zabraknie filmowego smaczku i zrobi się kaszana, rodem z Blade - a to już widzieliśmy...
Twórcy mogli by zekranizować Hellsinga zamiast ciągnąć to. Do fanów undrwrld doszli by fani anime. Ale takie licencje pewnie kosztują słono.
bez obrazy ale jak mieliby ekranizować jakieś anime o tej tematyce to na pewno nie Hellsinga który wypada cieniutko przy Vampire Hunter D.(klasyka, jedno z najlepszych z tego typu, nie oglądałeś? obejrzyj)
co do Underworlda.. w jedynce i dwójce nie było przedstawionej żadnej wojny. bitwa była ukazana jedynie w trójce, sequelu.
w 1 wampki tylko dobijali niedobitków
w 2 była kwestia williama i marcusa(nie było żadnego wiekszego konfliktu)
zas konflikt obu ras z ludzmi byl by dobry gdyby tu nie chodziło o zadne eksperymenty i mutacje rodem z residneta evila tylko o sam konflikt ludzi a obiema rasami nieśmiertelnych. jedyne co mozna zrobic to czekac. "Bunt[..]" był dla mnie miłym zaskoczeniem i mam nadzieje że i IV tez mnie miło zaskoczy.
W końcu ktoś zobaczył w tym zwiastunie "Resident Evil" Obejrzę ten film ale wydaję mi się że właśnie będzie to taki Resident tylko w innym otoczeniu ;/ Wolał bym żeby Wilkołaki i Wampiry połączyły się przeciwko ludziom i po prostu chciały przetrwać ,razem. To byłoby ciekawsze, niestety zapewne będzie to "strzelanka" i fabuły będzie trzeba szukać na siłę. Lecz co mnie przeraża najbardziej, brak Gotycyzmu, może niech w ogóle Wampiry i Wilkołaki latają na marsa, chodzą do Mcdonalda i zróbmy z klasycznych postaci filmów grozy takie jak w "Zmierzchu" kasa się posypie ale klimatu wcale nie będzie.
Robią to na co jest popyt i to co da najwięcej kasy. Niestety takie prawa teraz rządzą.
Ja sie za to boje że przez to 3 d film straci na fabule tak jak Resident ;x . osobiście z całej trylogii podobała mi się 1,2 z moją ikoną Selene .Kiedy oglądnęłam zapowiedź 3 automatycznie uznałam go za klapę niestety później się to nie zmieniło mimo że sama fabuła była ciekawa to dobór reszty obsady jak dla mnie kiepski + to arggg na skale xD