Przejżałem repertuar w Cinema City i Heliosie w mojej okolicy (tj. Katowice, Sosnowiec, Dabrowa Górnicza, Bytom, Gliwice) i w żadnym nie ma wersji 2D, ba w Heliosie w niektórych miastach wogóle nie ma. Czy mi się wydaje czy UiP po raz kolejny pokazał że ma w du..żym poważaniu widzów i liczy się TYLKO kasa ?
Widać dystrybutorzy popierają piractwo skoro sami dążą do jego szerzenia się nie dając widzowi żadnego wyboru. No chyba że gdzieś w Polsce jest jakieś "wybrane" kino w którym jest 2D.
Ja ide do Katowic lub Sosnowca nie ma 2d bo specjalnie kręcili kamerą pod 3d aczkolwiek pewnie kina wypuszczą 2 d tylko później .Slyszałam że film ma dwie wersje pierwszą kręcili pod 2d drugą pod 3d więc pewnie w końcu pojawi sie w sieci a potem sklepach
Każdy film ma wersję 2D i 3D które są puszczane w kinach. Niestety polski dystrybutor czyli UiP najwidoczniej postanowił zaoszczędzić i kupił tylko wersję 3D.
jestem przeciwniczką 3d, nie dość że po paru minutach nie widać już żadnych efektów, to jeszcze trzeba siedzieć w tych gów... cieżkich okularach a kiedy nosi sie swoje to zabawa jest przednia! poza tym nie rozumiem 3D w takim filmie gdzie wszystko jest raczej odgrywane w półmroku tak jak w poprzednich częściach, to przepraszam co ja mam tam wypatrzeć w 3d,
gratuluje pomysłu twórcą jeżeli nie ma opcji 2D to ja sie wybiera na seans w swoim domowym zaciszu!
ja nie jestem przeciwnikiem 3D bo to może być ciekawy gadget ale niech nim pozostanie a ludzie wolący 2D niech też mają wybór. Bo jak na razie to mamy wybór "iść na 3D albo nie iść w ogóle". W innych krajach mają wersje 2D i 3D tylko w naszym 2D to albo jest w 5-6 kinach na całą Polskę albo nie ma w ogóle. Życzę dystrybutorowi pustych sal kinowych na tym filmie i tysięcy pirackich kopii w sieci. Niech dostanie po kieszeni to może zacznie szanować widza. Z mojej strony pieniędzy z z filmu 3D nie zobaczą nigdy. Wolę pobrać z neta a DVD owszem kupić ale jak zejdzie do ceny 20 zł. Taki mój bunt przeciwko dystrybutorom. Ściągam, oglądam, usuwam, kupuje DVD po cenie biletu do kina. Nie chce dystrybutor moich pieniędzy w sposób dogodny dla obu stron to nie dostanie w ogóle.
to samo było z Harrym Potterem jeśli się dobrze orientuję. Skoro im szkoda kasy na 2D, a duża część ludzi zrezygnuje z oglądania filmu w kinie, to może kiedyś się nauczą, że jedynym sensownym posunięciem jest dawanie widzom wyboru pomiędzy 3D a 2D... Tym bardziej, że przecież nie wszyscy mogą oglądać filmy w 3D
No dokładnie. Ja też nie mogę oglądać filmów w 3D bo mnie zaraz oczy od tych okularów bolą :/ poza tym nie wszyscy lubią 3D. Takie ograniczanie tylko do jednej wersji na pewno tłumów do kina nie ściągnie... paranoja z tym 3D jeżeli nie wypuszczą 2D to nie pójdę do kina bo nie będę mogła sie na filmie skupić :/
Tu się zgadzam też niestety ze względów zdrowotnych nie mogę oglądać, a jak się ogladać w okularach na okularach, nosz frajda na całego i to za jaką cenę-.-
Też wolałbym iść na 2D bo na 3D jest straszna lipa i ździerstwo no ale co zrobić jak nie ma wyboru...
I właśnie na taką reakcję czekają dystrybutorzy. I dlatego nadal wciskają 3D i nie dają możliwości wyboru 2D bo wiedzą że ludzie i tak pójdą bo "co zrobić jak nie ma wyboru". A wybór jest. Można poczekać aż wyjdzie na DVD i kupić za 20-25 zł. Wtedy kasa pójdzie i tak do twórcy i do dystrybutora DVD. A szanowny (Ch)UiP nie dostanie ani grosza.
"A wybór jest." Według mnie to raczej opcja żeby czekać na film nagrany na płytę jak się nie chce przepłacać za bilet. Film na dvd obejżany w domu to nie to samo co w kinie, nie ma klimatu choć przy dobrym TV i nagłośnieniu można faktycznie podarowć sobie wycieczkę do kina, olać 3D i cieszyć się filmem w domowych pieleszach.
Nie zrozumiałeś mnie. Chodziło mi o to żeby nie płacić dystrybutorowi filmu w kinie. Ja nie chodzę na filmy 3D do kina i jak nie ma alternatywy to czekam na DVD niestety. Wiem że tracę klimat sali kinowej, obraz i dźwięk jaki jest w kinie ale co na to poradzić. Nie będę płacił za przyciemniony obraz bez 3D bo go nie widzę w filmach ponad 10 zł więcej niż za normalny bilet. Ogranicza to moją wizytę w kinie z ok 20 na 9 filmów w roku ale cóż, nie będę płacił za "dodatek do wyciągania kasy" nie wnoszący nic do filmu, a raczej psujący go.
Wydaje mi się że to Ty raczej nie zrozumiałeś o co mi chodzi, no ale mniejsza o to.
też wybrałem nie chodzenie, te 3D to totalna ściema i naciąganie. Niestety ludzie idą bo przecież to jest super cool i w ogóle miazga.Ale co tu się dziwić jak ludzie lubią kinówki z neta ściągać...eh.
Myślę, że 3D już przestało być "super cool", obecnie to raczej tylko forma zarabiania dodatkowych pieniędzy. Nie przepadam ani za tymi okularami, ani za samym efektem, a i tak od czasu do czasu pójdę na film wykorzystujący tę technikę, zwykle dlatego, że innej opcji po prostu nie ma. Sądzę, że nie tylko ja tak mam. O żadnej miazdze nie ma mowy :)
W przypadku Underworld... no nie wiem, ja się nie dopatrzyłam jakichś niesamowitych efektów 3D, może dwie-trzy sceny wypadły naprawdę nieźle. Chyba za mała byłaby różnica między 2D i 3D, żeby dystrybutor decydował się na wpuszczenie 2D, skoro na 3D może zarobić trochę więcej, a publiczność i tak się znajdzie...
u mnie w mieście w drętwym Heliosie filmu nie ma i wątpi aby był , przecież to jest skandal
kiedyś było stare kino z jedną salą i tam starali się puszczać wszystkie filmy dla każdego ,a Helios ma dosłownie ludzi w d.... i puszcza to co im się chce nieraz nawet po miesiącu jeden film\ bajkę bo widzi że kasa idzie ,a potem nie ma miejsca na inne filmy
w sumie i nawet Dziewczyna z tatuażem jeszcze nie ma
"statek Piła tango, czarna bandera..." w tym wypadku z czystym sumieniem możesz ściągać filmy z torrentów itp.
Tak na pocieszenie dodam tylko, że inne średnie miasta są w podobnej sytuacji.
Wniosek jest prosty, dystrybutor albo nie chce zarobić albo daje zielone światło do piracenia. A potem płaczą, że ludzie ściągają filmy. A jak mają nie ściągać jak albo filmu nie ma u nich w kinie i muszą czasami po 50-100 km jechać do kina, albo film jest w wersji 3D a nie każdy może/lubi/chce oglądać film z tym dodatkiem.
To już jest skandal żeby w multipleksie nie był grany nawet "głupkowaty" blockbuster :/ Co następne? Batman? Prometeusz? Avengers? Ostatnio już taką sytuację miałem z "X-Men First Class". Dystrybutor w ch... sobie leci.
W Heliosie (Sosnowiec, DG, Katowice) w ogóle nie ma tego filmu :) nie będą go puszczać. Tak mówiła kobieta w słuchawce ... za godzinę idę do cinemacity w Plazie zobaczym czy warto... ja jakoś oglądam okular na okular i nie widzę z tym problemu. No ale każdy ma inaczej. Pozdro mam nadzieję że film warty 25pln ... bo mogę poczekać miech, dołożyć drugie 25 i bym miał na DVD -_-
O dzięki ^^ ale już po fakcie... sprawdzając SC i DG uznałem że w Kato też nie ma. Film oceniam jako BDB-8. Mało fabuły ale dużo akcji. Efekty 3D bez szaleństw ale i tak piękna głębia obrazu ;)