Underworld: Przebudzenie

Underworld: Awakening
2012
6,6 78 tys. ocen
6,6 10 1 78032
4,2 8 krytyków
Underworld: Przebudzenie
powrót do forum filmu Underworld: Przebudzenie

Brak wersji 2D

ocenił(a) film na 7

Przejżałem repertuar w Cinema City i Heliosie w mojej okolicy (tj. Katowice, Sosnowiec, Dabrowa Górnicza, Bytom, Gliwice) i w żadnym nie ma wersji 2D, ba w Heliosie w niektórych miastach wogóle nie ma. Czy mi się wydaje czy UiP po raz kolejny pokazał że ma w du..żym poważaniu widzów i liczy się TYLKO kasa ?
Widać dystrybutorzy popierają piractwo skoro sami dążą do jego szerzenia się nie dając widzowi żadnego wyboru. No chyba że gdzieś w Polsce jest jakieś "wybrane" kino w którym jest 2D.

Shadow_5

nie mogę oglądać 3D
a chciałem iść na film
kpina

Shadow_5

Ja ide do Katowic lub Sosnowca nie ma 2d bo specjalnie kręcili kamerą pod 3d aczkolwiek pewnie kina wypuszczą 2 d tylko później .Slyszałam że film ma dwie wersje pierwszą kręcili pod 2d drugą pod 3d więc pewnie w końcu pojawi sie w sieci a potem sklepach

ocenił(a) film na 7
NemezisGoToHell

Każdy film ma wersję 2D i 3D które są puszczane w kinach. Niestety polski dystrybutor czyli UiP najwidoczniej postanowił zaoszczędzić i kupił tylko wersję 3D.

Shadow_5

jestem przeciwniczką 3d, nie dość że po paru minutach nie widać już żadnych efektów, to jeszcze trzeba siedzieć w tych gów... cieżkich okularach a kiedy nosi sie swoje to zabawa jest przednia! poza tym nie rozumiem 3D w takim filmie gdzie wszystko jest raczej odgrywane w półmroku tak jak w poprzednich częściach, to przepraszam co ja mam tam wypatrzeć w 3d,
gratuluje pomysłu twórcą jeżeli nie ma opcji 2D to ja sie wybiera na seans w swoim domowym zaciszu!

ocenił(a) film na 7
Turquoise_water

ja nie jestem przeciwnikiem 3D bo to może być ciekawy gadget ale niech nim pozostanie a ludzie wolący 2D niech też mają wybór. Bo jak na razie to mamy wybór "iść na 3D albo nie iść w ogóle". W innych krajach mają wersje 2D i 3D tylko w naszym 2D to albo jest w 5-6 kinach na całą Polskę albo nie ma w ogóle. Życzę dystrybutorowi pustych sal kinowych na tym filmie i tysięcy pirackich kopii w sieci. Niech dostanie po kieszeni to może zacznie szanować widza. Z mojej strony pieniędzy z z filmu 3D nie zobaczą nigdy. Wolę pobrać z neta a DVD owszem kupić ale jak zejdzie do ceny 20 zł. Taki mój bunt przeciwko dystrybutorom. Ściągam, oglądam, usuwam, kupuje DVD po cenie biletu do kina. Nie chce dystrybutor moich pieniędzy w sposób dogodny dla obu stron to nie dostanie w ogóle.

ocenił(a) film na 4
Shadow_5

to samo było z Harrym Potterem jeśli się dobrze orientuję. Skoro im szkoda kasy na 2D, a duża część ludzi zrezygnuje z oglądania filmu w kinie, to może kiedyś się nauczą, że jedynym sensownym posunięciem jest dawanie widzom wyboru pomiędzy 3D a 2D... Tym bardziej, że przecież nie wszyscy mogą oglądać filmy w 3D

Tettleyka

No dokładnie. Ja też nie mogę oglądać filmów w 3D bo mnie zaraz oczy od tych okularów bolą :/ poza tym nie wszyscy lubią 3D. Takie ograniczanie tylko do jednej wersji na pewno tłumów do kina nie ściągnie... paranoja z tym 3D jeżeli nie wypuszczą 2D to nie pójdę do kina bo nie będę mogła sie na filmie skupić :/

_Silent_

Tu się zgadzam też niestety ze względów zdrowotnych nie mogę oglądać, a jak się ogladać w okularach na okularach, nosz frajda na całego i to za jaką cenę-.-

ocenił(a) film na 6
Shadow_5

Też wolałbym iść na 2D bo na 3D jest straszna lipa i ździerstwo no ale co zrobić jak nie ma wyboru...

ocenił(a) film na 7
fushin

I właśnie na taką reakcję czekają dystrybutorzy. I dlatego nadal wciskają 3D i nie dają możliwości wyboru 2D bo wiedzą że ludzie i tak pójdą bo "co zrobić jak nie ma wyboru". A wybór jest. Można poczekać aż wyjdzie na DVD i kupić za 20-25 zł. Wtedy kasa pójdzie i tak do twórcy i do dystrybutora DVD. A szanowny (Ch)UiP nie dostanie ani grosza.

ocenił(a) film na 6
Shadow_5

"A wybór jest." Według mnie to raczej opcja żeby czekać na film nagrany na płytę jak się nie chce przepłacać za bilet. Film na dvd obejżany w domu to nie to samo co w kinie, nie ma klimatu choć przy dobrym TV i nagłośnieniu można faktycznie podarowć sobie wycieczkę do kina, olać 3D i cieszyć się filmem w domowych pieleszach.

ocenił(a) film na 7
fushin

Nie zrozumiałeś mnie. Chodziło mi o to żeby nie płacić dystrybutorowi filmu w kinie. Ja nie chodzę na filmy 3D do kina i jak nie ma alternatywy to czekam na DVD niestety. Wiem że tracę klimat sali kinowej, obraz i dźwięk jaki jest w kinie ale co na to poradzić. Nie będę płacił za przyciemniony obraz bez 3D bo go nie widzę w filmach ponad 10 zł więcej niż za normalny bilet. Ogranicza to moją wizytę w kinie z ok 20 na 9 filmów w roku ale cóż, nie będę płacił za "dodatek do wyciągania kasy" nie wnoszący nic do filmu, a raczej psujący go.

ocenił(a) film na 6
Shadow_5

Wydaje mi się że to Ty raczej nie zrozumiałeś o co mi chodzi, no ale mniejsza o to.

Shadow_5

też wybrałem nie chodzenie, te 3D to totalna ściema i naciąganie. Niestety ludzie idą bo przecież to jest super cool i w ogóle miazga.Ale co tu się dziwić jak ludzie lubią kinówki z neta ściągać...eh.

ocenił(a) film na 4
zagiel1984

Myślę, że 3D już przestało być "super cool", obecnie to raczej tylko forma zarabiania dodatkowych pieniędzy. Nie przepadam ani za tymi okularami, ani za samym efektem, a i tak od czasu do czasu pójdę na film wykorzystujący tę technikę, zwykle dlatego, że innej opcji po prostu nie ma. Sądzę, że nie tylko ja tak mam. O żadnej miazdze nie ma mowy :)
W przypadku Underworld... no nie wiem, ja się nie dopatrzyłam jakichś niesamowitych efektów 3D, może dwie-trzy sceny wypadły naprawdę nieźle. Chyba za mała byłaby różnica między 2D i 3D, żeby dystrybutor decydował się na wpuszczenie 2D, skoro na 3D może zarobić trochę więcej, a publiczność i tak się znajdzie...

Shadow_5

u mnie w mieście w drętwym Heliosie filmu nie ma i wątpi aby był , przecież to jest skandal
kiedyś było stare kino z jedną salą i tam starali się puszczać wszystkie filmy dla każdego ,a Helios ma dosłownie ludzi w d.... i puszcza to co im się chce nieraz nawet po miesiącu jeden film\ bajkę bo widzi że kasa idzie ,a potem nie ma miejsca na inne filmy
w sumie i nawet Dziewczyna z tatuażem jeszcze nie ma

ocenił(a) film na 7
Tibn

"statek Piła tango, czarna bandera..." w tym wypadku z czystym sumieniem możesz ściągać filmy z torrentów itp.
Tak na pocieszenie dodam tylko, że inne średnie miasta są w podobnej sytuacji.

ocenił(a) film na 7
Stokal

Wniosek jest prosty, dystrybutor albo nie chce zarobić albo daje zielone światło do piracenia. A potem płaczą, że ludzie ściągają filmy. A jak mają nie ściągać jak albo filmu nie ma u nich w kinie i muszą czasami po 50-100 km jechać do kina, albo film jest w wersji 3D a nie każdy może/lubi/chce oglądać film z tym dodatkiem.

Shadow_5

To już jest skandal żeby w multipleksie nie był grany nawet "głupkowaty" blockbuster :/ Co następne? Batman? Prometeusz? Avengers? Ostatnio już taką sytuację miałem z "X-Men First Class". Dystrybutor w ch... sobie leci.

ocenił(a) film na 9
Shadow_5

W Heliosie (Sosnowiec, DG, Katowice) w ogóle nie ma tego filmu :) nie będą go puszczać. Tak mówiła kobieta w słuchawce ... za godzinę idę do cinemacity w Plazie zobaczym czy warto... ja jakoś oglądam okular na okular i nie widzę z tym problemu. No ale każdy ma inaczej. Pozdro mam nadzieję że film warty 25pln ... bo mogę poczekać miech, dołożyć drugie 25 i bym miał na DVD -_-

Royalowy

http://www.heliosnet.pl/12,Katowice/Repertuar/

ocenił(a) film na 9
zycht

O dzięki ^^ ale już po fakcie... sprawdzając SC i DG uznałem że w Kato też nie ma. Film oceniam jako BDB-8. Mało fabuły ale dużo akcji. Efekty 3D bez szaleństw ale i tak piękna głębia obrazu ;)

Shadow_5

Szczerze nienawidzę 3D. Mi psuję całą zabawę... oczy mi puchną od tych okularów.