Fabuła naciągana. Nic się tu nie trzyma kupy. Całość niespójna i nielogiczna. Przez cały film
biega sobie wampir z pistoletem i strzela gdzie popadnie, nie ma w tym najmniejszego
sensu. Totalna bzdura i strata czasu.
odpowiedz na pytanie - czy oglądałeś poprzednie części tej serii czy to był twój pierwszy film ? bo to ważne co do twojej oceny.
ja jeszcze nie oglądałem tej części, ale poprzednie wszystkie tak.
ja uwielbiam wszystkie 3 poprzednie czesci a ta jest strasznie slaba i tak naciagana ze poezja... profanacja serii
Również oglądałem pozostałe i o ile wysokich lotów nie były nigdy, to tutaj cieżko stwierdzić o istnieniu czegoś poza szczątkami fabuły, które tam są chyba na zasadzie, żeby był coś miedzy efektami specjalnymi i scenami walk...
bardzo slabo... przez pierwsze 30 min (biorac pod uwage, ze film trwa 1h10min) mialam wrazenie, ze tworcy zapomnieli, iz mial to byc film o wampirach.... jak uwielbiam underworld, to tutaj bardziej mialam wrazenie, ze to amerykanska strzelanina i gdyby nie motyw w schronie wampirow, gdzie rzeczywiscie mozna bylo poczuc mistycznosc ich klanu, to tak srednio fabula nawiazuje do wampirow i wilkolakow..;/ dla mnie takie ło;/ a szkoda bo czekalam z niecierpliwoscia...
Chyba inny film oglądałem, bo w pierwszych 30 min Selena w ogóle nie używa broni, tylko wampirzych umiejętności (prędkość, siła, leczenie). Poza tym w każdej części główną bronią wampirów były pistolety, więc nie wiem skąd te zarzuty !?!?!
Już jestem po oglądnięciu. 4 cześć faktycznie najsłabsza, zrobiona raczej na siłę, specjalnie pod 3D, twórcy kierowali się pewnie hasłem - mniej fabuły więcej efektów. Dodam że jestem fanem serii i poprzednie części bardzo mi się podobały.
Jednak zadałem to pytanie powyżej ze względu że nie lubię jak ktoś się wypowiada nie znając tematu do końca, (a wydaje mi się że tak tu jest).
Tytuł tematu dokładnie odzwierciedla moje zdanie o tym filmie. Nie jestem fanem tej serii, ale wiele by ona zyskała gdyby ten film nie ujrzał światła dziennego. Skąd taka wysoka ocena tego "filmu" nie wiem? Zgadzam się, że to strata czasu, już wolę obejrzeć po raz kolejny jakiś przeciętny film niż to.
Jak nie jesteś fanem serii to po co oglądasz i komentujesz. Uważasz że 4 część będzie jakość drastycznie inna/lepsza o poprzednich ?!?!
Nie rozumiem? To mam komentować tylko te filmy, których jestem fanem i mi się podobają? Komentarz dodałem, zdziwiony rozmiarem syfu jaki obejrzałem niestety.
podejrzewam ze ocena jest wyzsza tylko dzieki dobremu 3d. do pozostalych czesci serii sie ten film nie umywa
To tylko twoje zdanie ;)
Ludziom którzy obejrzeli film w kinie film się podobał. Mało mnie obchodzi zdanie ludzi oglądających takie film w domu w niskiej rozdzielczości i dźwiękiem z kamery :/
Kino, 3d, 5d, ani żadna technologia nie pomoże jak film to dno, mogą nawet przyjechać do mnie aktorzy i odegrać wszystkie sceny, ale nic to nie da(zresztą za dużo by się nie napracowali, poza kilkoma scenami na bluescreene reszta komputerowo renderowana).
Bo ten film nie ma NIC poza 3d i efektami specjalnymi. Ludzie sie podniecają tak samo jak podniecali sie Avatarem i Transformersami, tego niestety sie nie pokona...
W końcu obejrzałem i mi się podobało. Oczekiwałem dużo akcji -było dużo akcji.. Chciałem zobaczyć dobre efekty - i chyba były dobre. Chciałem popatrzec na ładną Kate Beckinsale - no i z sympatią sobie na nią popatrzyłem.
Nie oczekiwałem natomiast skomplikowanej, zawiłej i niebanalnej fabuły. I na szczęście taka nie była. W takim filmie fabuła ma być prosta. Dałem 6/10
Czy ja wiem.... No ogólnie przyznam , że poprzednie części lepsze od 4. No ale wymyślili chociaż coś innego - niektórych części fabuły bym się np. nie spodziewał, choć ja osobiście wolę opowieść o wojnie między lykanami a wampirami a nie o wojnie między ludźmi, lykanami a wampirami. :)
Zgadzam się dkononienko. Totalne dno, szkoda słów, shit na maksa!! Dawno nie oglądałam takiego słabego filmu!!
nie wiem co dla was jest tutaj niespójne i nieścisłe.. jak się oglądało poprzednie części to się wie o co chodzi.. a jeżeli jest coś niejasnego to zawsze jest wyjaśniane w kolejnej części.. mi się podobało.. podobało mi się bo lubię dobre kino akcji.. to nie jest film zrobiony po to aby się zastanawiać nad jakimś przesłaniem czy filozofią, to nie jest i nie było ambitne kino.. cała seria jest czysto rozrywkowa a jeżeli ktoś szuka czegoś głębszego, to w ogóle się dziwie że dotarł aż do 4 częsci tej serii :O
Jak już pisałem w innym wątku raczej nikt nie doszukuje się filozofii i drugiego dna w tym filmie. To jest kino rozrywkowe i takie było do 3 częsci które bardzo mi się podobają . Ten scenariusz był pisany chyba na kolanie i w porównaniu do poprzednich części wygląda jak "pół filmu". Znowu przeważyło przekonanie że jak się zrobi 3D to reszta jest nieważna. I jak widać w wielu przypadkach niestety to prawda.
nie oglądałam teog filmu w 3D, oglądałam wersję ściągniętą z neta i to w nienajlepszej jakości.. ale i tak mi się podobało.. nie mówię, że ten film to cudo bo faktycznie jest najsłabszy z całej serii ale i tak przyjemnie mi się go oglądało :) tyle :)
po tych całych 70ciu minutach miałem wrażenie, że to taki dość długi trailer. Poza tym niewiele toto podobne do reszty filmów z tej serii. Ubogo, mało miejsc, mało fabuły, bohaterowie nijacy (może właśnie przez to, że krótko pokazani), nawet te całe "efekty" bez rewelacji-nic czego wcześniej się nie widziało.