Miejsce powstania filmu Vancouver, Kolumbia Brytyjska
Siedziba Antygenu to budynki Uniwersytetu Simona Frasera w mieście BURNABY dodatkowe budynki wokół tej
siedziby są dodane komputerowo w filmie.
Miejsce ukrycia klanu wampirów to zapora Cleveland w North Vancouver
Miejsce gdzie ten detektyw Sebastian pierwszy raz pokazał się w filmie jest pod
wiaduktem Georgia
walka seleny z żołnierzami na początku filmu tyły budynku Pappas Furs na ulicy Hamilton
Street.
Miejsce pojmania Seleny i Michaela wybrzeża w North Vancouver
Większość scen to centrum Vancouver.
Walka finałowa parkingi (prawdopodobnie Uniwersytet Simona Frasera centrum Costco i
Coal Harbour Community Centre parkingu poniżej parku w Jerivs i Hastings jeśli ktoś chce
do Underworld Ewolucja też mogę dać takie ciekawostki
Mam pytanie co to były za Góry i co to był za zamek (forteca w której uwięziono Williama) w Underworld Evolution? Tez spoglądałem na opisy końcowe i było coś o Vancouver?
zamek na 100% i prawdopodobnie góry niestety w całości komputerowo zostały wykonane . Reszta scen odbywających się w "lesie" to Kolumbia Brytyjska, charakterystyczny budynek w którym ukryli się Selena i Michael przed świtem i gdzie była scena miłosna to Kanada Britannia Mine Museum można znaleźć to w google maps ale teraz ten budynek odmalowano na biało
Britannia Mine Museum
Góry to w rzeczywistości Kordyliery w Kolumbii Brytyjskiej (absolutnie nie zostały wykonane komputerowo). Tez z początku szukałem ich podobnie jak zamku na google maps ale bezskutecznie. Zamek został wykreowany w studiu. Ale taki zamek istnieje też w Kolumbii Brytyjskiej. Szukałem go ale znaleźć nie potrafiłem.
No tak ale w Underworld 1 widać policyjne węgierskie wozy plus architekturę europejską. W Underworld Evolution widac Parlament Węgierski. No i fabuła rozgrywa sie w Europie na Wegrzech i w Rumunii.
tak teraz dla producentów nagrywanie w różnych miejsc na całym świecie nie stanowi żadnych problemów a nagrywanie scen w Kolumbii brytyjskiej może było po prostu wygodniejsze lub tańsze dlatego cześć scen było z Budapesztu i część nagranych w Kolumbii tak jak i w Underworld Awakening gdzie połączono cześć budynków z Vancouver i z Budapesztu w jedno miasto.