Underworld: Przebudzenie

Underworld: Awakening
2012
6,6 78 tys. ocen
6,6 10 1 78032
4,2 8 krytyków
Underworld: Przebudzenie
powrót do forum filmu Underworld: Przebudzenie

żałuję każdej z 20 minut (15 początku i 5 na resztę), które poświęciłem, żeby obejrzeć
tego gniota.

ocenił(a) film na 10
izlam_ski

Nie ma szans że ten film jest gorszy niż Colombiana :/

LukC

no nie wiem, Colombiana też ma zabójcze pierwsze 15 minut:D

ocenił(a) film na 10
izlam_ski

Taa wszyscy w Kolumbii uprawiają parkour, łącznie z małymi dziewczynkami, które są tak na prawdę supergirl :P

ocenił(a) film na 4
LukC

Nie wymagałbym realizmu od kina akcji, bo w tym wypadku Underworld spokojnie dostaje 1/10 za niekończące sie magazynki, ciała które latają bo dostały kulą i wiele wiele innych.

ocenił(a) film na 10
Dealric

Underworld = wampiry/wilkołaki i ogólnie rozumiany sci-fi - tutaj przymykam oko na pewne sprawy (w każdej części są niekończące się magazynki :P)
Colombiana = w założeniu 'realistyczne' kino akcji - jak widzę małą kobitkę, która ma super siłę, wstrzymuje oddech na 2 godziny i fruwa po ścianach jak spiderman i w ogóle masę innych niedorzecznych sytuacji, to szlag mnie trafia!!!!

ocenił(a) film na 4
LukC

Nope. Underworld jest sf dlatego już nie wspomniałem o niczym związanym z wampirami i wilkołakami. Colombiana nigdzie nie została określona jako realistyczne kino.

ocenił(a) film na 10
Dealric

To co niby Colombiana dzieje się na Marsie ? Sorki, ale podstawowe prawa fizyki i logiki w tym filmie są wywalone przez okno!!! Dałem realistyczne w cudzysłowie, bo nie oczekuje go super dużo w komercyjnym kinie akcji z USA, ale gdzieś musi być granica absurdu!!!!!

ocenił(a) film na 4
LukC

A ja tylko mówie, że oba filmy ją przekroczyły i oba z fizyką (logika wiele wspólnego z tym nie ma) mają niewiele wspólnego.
No i oba są komercyjnym kinvm akcji by US.
Tak naprawde te filmy poziomiem różnią sie w niewielkim stopniu.