Underworld: Przebudzenie

Underworld: Awakening
2012
6,6 78 tys. ocen
6,6 10 1 78032
4,2 8 krytyków
Underworld: Przebudzenie
powrót do forum filmu Underworld: Przebudzenie

w stosunku do tej serii.Jeszcze pierwsza,druga część jakiś poziom przedstawiała(fabuła,dialogi,efekty,nieoczekiwane zwroty akcji)nawet kolejna po nich But Lykanów w miarę ciekawie(powiedzmy)przedstawiono w tej części czasy zamierzchłe jak doszło do waśni dwóch potężnych(ale to poważnie zabrzmiało)ras i mimo,ze zabrakło pięknej Kate to mieliśmy na osłodę Mitrę,która urodą jej dorównuje.
No i nastała kolejna część,nasza Selena zostaje odmrożona,przywdziewa seksowny lateksowy strój pasujący bardziej do dziwki w burdelu i ponownie wkracza do akcji by siać zniszczenie wsród Lykanów przy użyciu tylko dwóch małych pistolecików i swojej niebywałej kociej zwinności.Jakkolwiek to brzmi śmiesznie,sprawdzało się jako tako w poprzednich częściach ale niestety w tej najnowszej ociera się już o komizm(patrz scena lalka lateksowa(czyli Selena) rzucana wielokrotnie o ściany).
Widać również,ze w tej części akcja galopuje za szybko ze szkodą dla fabuły(w tym momencie moga się jarać tylko małolaci i pasjonaci Szybkich i wściekłych itp filmów dla których jakiekolwiek zawiłości fabuły przerastają ich poziom intelektualny,ma sie dużo dziać niekoniecznie z sensem).
Szkoda tylko Kate Beskinsale,która juz po drugiej części wycofała się z tego projektu ale cóż byc moze znowu uległa swojemu mężowi(Wisemanowi) i tak jej kariera znowu zrobiła dwa kroki do tyłu ale cóż jedno jest pewne jej zniewalająca uroda jest sprawą bezdyskusyjną.

ocenił(a) film na 5
aronn

Rhona Mitra gra w serialu i niestety tylko tam..A szkoda, bo tu rola była dla niej idealna. Co do Twojej wypowiedzi zgadzam się w 100%. Tą część nakręcono "na siłę". Jedynka była wspaniała, dwójka średnia, trójka rewelacja (najlepsza), ale czwórka to jakiś tani gniot. Film niczym z Foxlife...Na animację Lycanów wydali grosze, bo w niektórych serialach są lepsze efekty. Nie wierzę w to co mówie, ale wolę już wilkołaki ze "Zmierzchu 4". Klimat i fabuła to totalne dno. Długość filmu świadczy chyba o braku pomysłu..A sceny za bardzo ciągnące do matrixa lub maxpainea..Momentami jak ganiali po laboratorium, to widziałem Resident Evil. Zero, zero pomysłu mieli na to, oby już nie kręcili nic i pozostawili Underworld bez dalszych kontynuacji.

ocenił(a) film na 6
ShadoWFighteR

Całkowicie zgadzam się z przedmówcą.

ocenił(a) film na 6
aronn

Z sentymentu daję 6 ale czegoś wyraźnie zabrakło w tej części. Scenarzyści nastawili się na akcję zubażając nieco fabułę a szkoda bo potencjał nadal jest w tej historii i mam nadzieję, że o ile powstaną kolejne części ktoś lepiej to wszystko przemyśli. Trochę mnie raziła bezsilność wampirów szczególnie w walce z Lykanami. Tym bardziej, że oczywiście syn przywódcy musiał być lepszy od reszty i podczas gdy jego towarzysze ginęli strzelając na ślepo on rozkładał Lykanów łańcuchem.

ocenił(a) film na 1
aronn

podobnie uważam iz troche zatracili ta serie.poprzedniczki bardzo mi sie podobały i ta fabuła, spokojnie mogli by ja jakos kontynowac, po za tym myslałem ze nastepny underworld bedzie o obleżeniu twierdzy wilkołaków( skoro juz zaczeli krecic do tyłu), ale nie spieprzyli naprawde dobra serie...strasznie denerwowały mnie animacje(najlepsza z nich była na poczatku kiedy pijac krew kierowcy cięzarówki, selena "wyrzuciła" kule z głowy--> i to była chyba jedyna efektywna scena), a reszta to masakra, wilkołaki jak lalki, najbardziej mnie zdziwiło jak selene z rozbiegu uderzyła w auto, które poleciało pare metrów, ale oczywiscie wilkołakiem rzucic nie potrafiła( a posiada przeciez najstarsza krew ze wszystkich ras-->powinna byc silniejsza od wszsytkich)...

ocenił(a) film na 4
aronn

Temat został wyeksploatowany już po części drugiej, 3 jeszcze ujdzie, 4 to porażka. Scenariusz żaden, aktorzy drewniani, fizyka w scenach akcji wywołuje uśmiech (scena spadania w windzie, latające samochody jak z gumy/papieru itp itd). Scenografia fajna, jednakże okrojona do właściwie 3 scen (cela szpitalna/jaskinia wampirów/parking) więc szału nie ma. Końcówka jak to końcówka z filmu na który nie ma pomysłu/kasy - przegadana z zapowiedzią kontynuacji w części 5... dopóki Kate się będzie trzymać, będą tworzyć następne ;P

ocenił(a) film na 3
Shrubbery

Ta końcówka to przysłowiowy gwózdz do sciany(ten sam zabieg co w ostatnich Szybkich i wściekłych)czyli zakończenie w stylu serialu bysmy z niecierpliwościa czekali co będzie dalej.To juz naprawdę trzeba mieć tupet!

ocenił(a) film na 7
aronn

Bawi mnie gość w którym gdy tylko fabuła jest dość luźna, zaraz wsadza do jednego gara osoby, którym film się podobał, tak zwanych - bezmyślnych baranów, przyrównując do tego jeszcze pozycje które są naprawdę dobre. Każdy lubi czasem sobie obejrzeć coś ambitnego jak i film w którym jego szare komórki mogą zapomnieć o istnieniu ;)

ocenił(a) film na 3
roobo

"przyrównując do tego jeszcze pozycje które są naprawdę dobre"-zaciekawiłes mnie a jakie to są?
I powtarzam ja nic nie mam do filmów efekciarskich tylko nie lubie jak twórcy ida na totalną łatwiznę i robia z nas nieraz durniów.

ocenił(a) film na 7
aronn

Podałeś tylko jeden tytuł, ale jakże popularny, gatunek miłośników kina "akcji" nawet z dość wysoką średnią na filmweb, średniej zbudowanej z prawie100k widowni. Nie wiem co to ma wspólnego ogólnie z poziomem intelektualnym widza, gdy mówisz o całości.

ocenił(a) film na 3
roobo

Cała seria Szybkich i wściekłych czyli pierwsza broni się jak najbardziej pozniej to juz odcinanie kuponów,dalej fatalny ostatni Resident Evil,dla całej tej serii żenujący niski poziom obniża,następny-Wyścig z czasem,pełno niekonsekwencji fabularnych to samo sie tyczy ostatnich filmów Bessona a tym dopełnieniem żenady jest Colombina popłuczyny rewelacyjnego Leona Zawodowca,wtórność az bije!Zero weny twórczej,są pewne dopuszczalne granice idiotyzmów!Właściwie rzadko trafiam na takie gnioty intuicyjnie je omijam tak więc więcej tytułów nie przychodzi mi do głowy...