Underworld: Przebudzenie

Underworld: Awakening
2012
6,6 78 tys. ocen
6,6 10 1 78032
4,2 8 krytyków
Underworld: Przebudzenie
powrót do forum filmu Underworld: Przebudzenie

Teraz spodziewam się napływu wszystko wiedzących korsarzy, którzy obejrzeli film w marnej jakości i potem wymądrzają się jaki ten film kiepski nie jest :/

Niektóre filmy po prostu należy oglądać na ekranie IMAX w 3D :)

ocenił(a) film na 10
Neo84

Od wczoraj nagle ponad 300 nowych ocen i masa nowych wątków na forum. Czyżby kina przeżywały oblężenie hahaha

Kocham znawców oglądających R5 na kompie i oceniających na tej podstawie film :P

ocenił(a) film na 10
LukC

500 głosów w 2 dni i ocena w dół o 0.2. Prorokiem jestem haha

ocenił(a) film na 9
LukC

R5 nie jest taka zła wersją, filmu nie ocenia się po efektach 3D to tylko dodatek w 21wieku który upiększa obraz.
Co do filmu to genialny, może dlatego że nie mogłem się go doczekać. Jak dla mnie 9/10 - brak jakichkolwiek nudnych fragmentów, czyli trzyma standardu z pozostałych części. Świetne efekty specjalne, bardzo ciekawa fabula trzyma w napięciu, zaskakujące zwroty akcji

Neo84

Nawet jakbym obejrzał ten film w IMAXie nie zmieniłoby to faktu, że poza kilkoma fajnymi scenami akcji nic ciekawego w nim nie ma. Fabuła jest płytka i przewidywalna. Wiem, że w tego typu filmach nie jest najważniejsza, ale mimo wszystko liczyłem na coś więcej. Może jakby film trwał trochę dłużej i rozwinęliby parę wątków to coś by z tego było. A tak jest bardzo średnio.

Jak "Byzantium" okaże się słabe to chyba przestanę wierzyć, że ktoś jeszcze kiedyś zrobi dobry film w tematyce wampirów.

ocenił(a) film na 9
jabba_the_hutt

"Fabuła jest płytka i przewidywalna" - to ty chyba wróżka jesteś :) (to nie miało być uszczypliwe). Sądzę, że za dużo tematów przeczytałeś, w których były spoilery. Ja nie oglądałem żadnego trailera do końca, nie czytałem o tym prawie nic i co chwilę w filmie mnie coś zaskakiwało. Fabuła płytka? no cóż, film został świetnie "złożony do kupy", wszystko dzieje się całkiem szybko, historia przedstawiona w miły, zrozumiały sposób, a na dodatek wiele ciekawych zwrotów akcji nie wspominając o miłym zaskoczeniu o powrocie michaela na końcu filmu. Nie jest to film, który mozna godzinami analizować i rozmyślać nad jego głębszym przekazem, no może..poza tym, że bardzo dobrze pokazana jest sytuacja reakcji ludzi na informacje o nowych gatunkach, w tym przypadku wampirów i lykan. Ukazuje ona że jednak Ludzie uważają się za nadrzędny gatunek w ewolucji świata, a wszystko co im zagraża trzeba tępić z całą mocą.(ale to już moje osobiste przemyślenia.)
Jeśli miał bym porównać go do poprzednich części, to jednak ta była jedną z najlepszych a na pewno najbardziej mi się podobała.
Czytając posty, sporo osób uważa że efekty specjalne są mizerne w tej części, co jest dla mnie czymś zaskakujących, bo są na pewno najlepsze z wszystkich części. Może wy oglądaliście jakiś inny film ? hm?
Polecam oglądanie filmu na DVD a nie w 3D, gdyż jest to technika która odwraca uwagę widza od treści zawartych w filmie i później czytamy komentarze które są wręcz absurdalne.
Jak dla mnie, 9/10 (głównie przez powrót Kate B~.)

ocenił(a) film na 3
shinakol

"...odwraca uwagę widza od treści zawartych w filmie..."
To w tym filmie są jakieś treści ??
Przecież to jeden wielki slasher w którym fabuła jest rzeczą drugoplanową.
Ech żeby tak zniszczyć film.
Pierwsze trzy części świetnie się uzupełniały, a końcówka drugie dobrze zamykała całą serię.
Takie jest moje zdanie.

ocenił(a) film na 3
jetli22

Film ma jeden plus.
Kate nadal świetnie wygląda w lateksie.

shinakol

Nie wyraziłem się jasno - film obejrzałem, ale nie w IMAXie, także nie jestem wróżką (a szkoda) :) Pierwsze dwie części nawet mi się podobały, "Bunt Lykanów" już mniej, a najnowsza część mnie rozczarowała trochę po prostu. Film ratuje Kate Beckinsale w lateksie, jak napisał kolega wyżej, no i tą małą fajnie zrobili.