Jestem świeżo po obejrzeniu i zawiodłem się na maksa. Film kiepski i nudny a efekty
specjalne raczej poniżej średniej. 5/10
powiem tyle: jeżeli oglądałeś na necie to bez rewelacji sam właśnie widziałem na jakiejś stronce i lipa...
Wcześniej bylem 2x w kinie i naprawdę wrażenia były boskie :P
J
Zgadzam się, czuje się jakbym obejrzał pół filmu. W porównaniu do poprzednich części które sobie odświeżyłem niedawno porażka. Nawet efekty specjalne wydają mi się gorsze. Znowu poświęcono film dla 3D.
Nic nie poświęcono. W przeciwieństwie do wielu filmów 3D było na prawdę świetnie wykorzystane i wg mnie potrzeebne. Oglądając film w IMAX człowiek czół się jakby był w środku akcji. :)
Efekty 3D owszem świetne, ale fabuła. W porównaniu do poprzednich części spłycona.
Ano, postawili na akcję, ale zrobili to świetnie. W kinie nie nudziłem się ani minuty :)
dziwi mnie dlaczego ludzie miotają tak te dziesiątki na lewo i prawo. Przecież skala ocen na filmwebie jest dostosowana w taki sposób aby ocenić gnioty, kiepskie filmy, przeciętne, dobre i arcydzieła odpowiednią oceną, a ludzie dając dziesiątkę wszystkiemu robią z każdego g*wna garczek miodu
Ja również lubię tę serię do 3 części. Przypomnę Ci tylko że w Filmwebie ocena 10 to Arcydzieło.
Ocenianie jest subiektywne. Po gniotach jakie ostatnio oglądałem UA jest arcydziełem :P
Dla mnie najgorsza ze wszystkich części. Po prostu brakowało tu czegoś. Mieli tyle czasu na zrobienie czegoś fajnego, a poszli na łatwiznę. Efekty specjalne też o wiele gorsze niż poprzednio. Szkoda, miałam nadzieje na coś dużo lepszego.
Bywa. Najgorsze, że ludzie sie nabierają na to i piszą, że film jest świetny bo jest 3d i ma efekty specjalne...
Słaby, słaby. Typowe akcje dla dzieciaków gdzie grupa wyszkolonych żołnierzy nie może trafić laski z około 50m. Do tego kiedy mają już szanse ją zabić to zawsze jest to samo "stój, nie ruszaj się" i czekają na śmierć :-) Dodam, że nie spodziewałem się tak słabych efektów specjalnych.
dokładnie, najbardziej rozbawiła mnie akcja kiedy ochroniarz krzyczał do niej jak stała za siatką- Proszę pani jak pani tu weszła. Kulturalna rozmowa, na poziomie, mógł ją jeszcze do kanciapy zaprosić na kawę :) nie no, z całym szacunkiem, ale pod przykrywką na prawdę dobrego tytułu filmowego znalazł się taki "gniot".
A gonitwa wilkołaków po ulicach przeszła bez echa niczym opady deszczu jesienią. :)
To że z tego co pamietam uznano je za wybite i że problem nie istnieje, więc taka jazda w centrum miasta to raczej nie byłoby normalne.
Taa zatrzymajmy całą akcję i zróbmy reportaż o całym zajściu w środku filmu :/ Wiesz co to jest pacing ??
Nie wiem i nie interesuje mnie. Scenariusz tej części w porównaniu z poprzednimi jest żałosny. Wydawało mi się że minęły już czasy zachwycania się 3D i czas zacząć pracować też nad scenariuszem. Ale widzę że się myliłem. Chętnie zobaczyłbym poprzednie części w 3D bo są naprawde fajnymi przemyślanymi filmami (osobiście uważam Bunt Lykanów za ulubioną), a tu jest głównie skakanie i strzelanie.
Widzisz, dla mnie 'bunt' był słabszy, bo tylko rozwijał historię, która była już opowiedziana w 1 i 2, więc wiadomo było jak się wszystko skończy. Scenariusz UA, na prawdę nie odbiegał jakoś szczególnie od pozostałych części. Te filmy nigdy nie aspirowały do miana poważnych, Oskarowych produkcji. Do takiego rodzaju filmu nie potrzeba specjalnie rozbudowanej fabuły (z resztą to już zrobiły poprzednie części). Potrzeba sprawnego scenariusza posuwającego akcję naprzód i przygotowującego podwaliny pod 5 część i tyle. Przynajmniej tutaj nic nie rzuca się specjalnie w oczy jako głupie, nielogiczne itp. czego nie można powiedzieć o wielu filmach akcji jakie ostatnio widziałem. ;)
Na tym polega prequel, że opowiada to co się wydarzyło wcześniej, i tym była 3 część. Seria ta nie jest kinem poważnym tylko rozrywkowym, co nie upoważnia do robienia chałtury. A czym będzie część 5? podwaliną pod 6? itd itd.
Fabuła kompletne dno, wykonanie dno....na chama zrobiona część. Daję. 3/10 za pomysł z hybrydami i to na tyle. Oglądałam przed chwilą a już nie pamiętam o czym był.