Plusy :
-Kate Beckinsale w latexie - genialne biodra i pozy
-dużo , bardzo dużo akcji
Minusy:
-mega krótki
-brak fabuły(taka papka ,by połaczyć sceny akcji)
-definitywnie zabito serię "podziemnego świata"
Czy ta część choć troszkę przypomina klimatem trzy poprzednie części? Już sama nie wiem czy warto iść bo póki co recenzje są zniechęcające..
myślę, że warto,
fabuła fabułą, to prawda, zmartwiło mnie to, ze był krótki, ale sceny akcji profesjonalne, zdenerwowało mnie zakończenie,
teraz to taki krok w przyszłość, są powiązania z wcześniejszymi czesciami.
Co do tekstu, przygotowałam się na czerpanie największej radości z tego co będę widziała, bo spodziewałam się, ze jeśli o fabułę chodzi to ją rozkleją.
Dla mnie to teledysk w świecie Underworld`a , jeśli kasa nie stanowi dla Ciebie problemu warto iść i popatrzeć się na fajne ujęcia .
Faktycznie film za krótki, szczególnie biorąc pod uwagę to, ile wątków zostało w niego wplecionych. Zbyt mało scen bez walki, stanowiących przerywniki i pokazujących chociaż minimalny rozwój relacji między bohaterami. Natomiast momenty walki dobrze zrobione.
film ma normalną kinową długość przez to ze jest naszpikowany akcją wydaje się tylko krótki fakt kilka wątków i bohaterów mogli lepiej pokazać szczególnie 2 tych złych bo o nich kompletnie nic nie wiemy ale film jest zrobiony pod następną część samo zakończenie to pokazuje jeśli ktoś oczekuje akcji na pewno się nie zawiedzie nie uważam że zabito serię Underworld bo już 3 część była zrobiona dla kasy (mimo to że wyszła im bardzo dobrze)bo dwie pierwsze części były bardzo dobre ta 4 powinna byc 3 z tego co wyczytałem w necie ponieważ bunt lukanów powstał dlatego ze Kate Beckinsale nie chciała dalej "uczestniczyć "w tego typu filmach a producenci chcieli dalej zarobić dużo kasy na tej serii(tak wyczytałem). Moim zdaniem Underworld przebudzenie powinien być podzielony na 2 części wtedy wyszło by to dla filmu lepiej chodzi o rozwinięcie fabuły i lepiej ukazanych bohaterów