Sądzę, że chodziło o wiek, od którego wpuszczają. Jeśli dobrze pamiętam to +15 lub 16. ;)
To ja zapytam wprost. Czy film jest krwawy? jest rzeźnia jak w drugiej części? czy typowy PG-13? zero krwi itp?
No ale czy takie zwykłe typu ktoś komuś głowę utnie czy rękę,czy typu rozwalanie głów,mózgi,odcięcie połowy głowy itp.
Są i takie i takie, jest rozwalanie głów(na pół też), odcięcie ręki, jakieś poharatane twarze, no różnie ;). Jeśli nie wiesz czy się wybrać, to polecam. ;)
Tak są i krawe sceny, ale film trzyma w napięciu, są chwile spokoju gdzie można odpocząć od akcji ale nie spodziewaj się tego, że będzie spokojny. Byłem na nim w czwartek więc raczej nie zapomniałem jakie mniej więcej są akcje ( na pewno jest tam urwanie głowy, przecięcie właśnie wilkołakowi jej na pół, cięcie się dziewczyny nożem po czym samoistne zagojenie się rany, kilka razy wgryzienie się w przełyk lub rękę by wypić krew, wrzucenie granatu do brzucha i kilka niezłych 'wybuchów' krwią, rozrywanie ciała tutaj chyba była szyja itd) więc można powiedzieć, że film jest krwawy ale ja osobiście polecam Ci wersje 3D. Jeśli masz 15lat i jako takie nerwy, wybieraj się :) Pozdrawiam
edit/ Zapomniałem dodać, że nie byłem na żadnej z wcześniejszych części filmu.