Jeżeli córka Seleny urodziła się w sposób naturalny i przez ten czas podrosła to czy dalej jest nieśmiertelna czy starzeje się jak normalny człowiek i tylko posiada ponadprzeciętne moce?
Wydaje mi się, że ona nie jest nieśmiertelna tylko długowieczna. Prawdopodobnie przestanie rosnąć w wieku dorosłym (pewnie w okolicach 21 urodzin).
Wiadomo, że skoro jest to fikcja to trochę będzie naciągane- znaczy we wszystkich filmach o wampirach cos musza wymyśleć... Mnie też wydaję się, że dorastanie do momentu gdy organizm się w pełni rozwinie jest najbardziej sensowne. W Wywiadzie z wampirem, po ugryzieniu zostawało się w tym wieku, w którym się było. Nawet ta mała dziewczynka- Claudia się nie zmieniała. Zastanawia mnie też trochę, czy są wampiry ze związku wampira z wampirem. No bo Selene była kiedyś człowiekiem itd... Bo skoro mogą mieć potomstwo, to ich populacja chyba nie byłaby tak zagrożona, jeśli nie, to czemu w Przebudzeniu była mowa o synu tego wampira?
Myślę, że to jest tylko i wyłącznie dlatego, że jest to dziecko w prostej linii od Corvinusów, a na dodatek jego ojcem jest mieszaniec. Co do tego syna mógł zostać ugryziony razem z ojcem w tym samym czasie.
Mogą mieć dzieci przykładem jest córka Viktora Sonja. Po prostu rosną do granicy dorastania i starzenia czyli jak pisał poprzednik do około 21 lat, a potem są jak inne wampiry
Według mnie nie był najgorszy dość szybko przeleciał, powiedziałbym nawet, że za szybko. Akcja kręci się w zawrotnym tempie i nie dość, że film jest krótki to nie ma w nim chwili nawet na przemyślenie co się w nim dokładnie dzieje. Jedyny taki moment, który trwa może z 2min to, gdy dotarli do "schronu" wampirów po czym następuje atak wilkołaków i wszystko wraca do całego tempa.