Underworld: Przebudzenie

Underworld: Awakening
2012
6,6 78 tys. ocen
6,6 10 1 78032
4,2 8 krytyków
Underworld: Przebudzenie
powrót do forum filmu Underworld: Przebudzenie

http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+1-25893

Mam obawy że z tej części powstał kolejny X-men, z trailera widać że film bardzo przypomina klimat x-manow, chyba twórcy zatracili niepowtarzalny klimat który towarzyszył wyłącznie Underworld'owi, tajemniczość oraz intrygę która zawsze budziła podziw w tym filmie. Czekam na wasze opinie!!!

ocenił(a) film na 10
jconstantine

Co ma X-Men do Underworld ?!?! Zupełnie inny klimat, inny świat. Underworld jest o niebo brutalniejszy, a po zwiastunie (mimo iż nie RedBand :P) widać że ten film będzie chyba najbardziej napakowany akcją z całej serii. Czekam z niecierpliwością. (Byle 3D było dobre jak w RE-Afterlife)

LukC

ten zwiastun ma bardzo podobny klimat, wolverine byl stworzony w wannie a kate budzi sie w jakims inkubatorze ;) obydwoje sa w jakims instytucie no i motyw z tama juz jest taki banalny ;/ no i w xmanie tez byl ;) to prawda widac ze film bedzie naszpikowany akcja i technika ale obym sie mylil film stracil swoja niepowtarzalnosc. takze czekam na styczen zeby obejrzec film :)

ocenił(a) film na 10
jconstantine

Ja jestem spokojny. Dobrzy reżyserzy i aktorzy, dobrzy scenarzyści, Kate jako Selene i Len nadzorujący całość = dobry film :)

ocenił(a) film na 4
jconstantine

Jedynka była rewelacyjna, dwójka taka sobie, trójka okazała się zaskakująco dobra, jednak mam poważne obawy co do 4 części. Jak na razie trailer przypomina mi Resident Evil Afterlife - 3D, matrixowe zwolnienia i nie trochę naciągana fabuła. Według opisu Selena miała się obudzić po 14 latach snu, a nie wyjść z zamrażarki. Nijak to się ma do sposobu w jaki odpoczywali "starsi" w poprzednich częściach. Ciekawe jak sobie poradzą z tym że okulary do 3D przyciemniają obraz, a większość akcji dzieje się w nocy, zazwyczaj na filmach 3D przy takich scenach trzeba zdjąć okulary, bo nic nie widać
Szczerze mówiąc wolałbym kontynuację 3 części.

zonk_2

zgadzam sie, fabuła takze wydaje mi sie naciagana, sposob jaki starsi budzili sie byl ekstra szczegolnie w pierwszej czesci, a tutaj zoonk Selena wyskakuje z zamrażalki WTF? co oni kurczaka odmrazaja ? :) mam nadzieje ze sprytnie z tego wyjada :) nie wiem czy taki skok o 14 lat bedzie dobrym rozwiazaniem, okaze sie to wkótce ;)

ocenił(a) film na 7
jconstantine

Sorry za głupie pytanie, ale już dawno nie oglądałem "Underworldu" - czy w tej serii wampiry też są "zmierzchowo"szybkie? Do tej pory myślałem że nie, ale ta scena z korytarzem...

Khaosth

mam nadzieję że nie i twórcy nie skopiowali tego motywu, w poprzednich częściach tego także nie było

ocenił(a) film na 4
jconstantine

Było. W drugiej części . Scena kiedy Selene i Michael uciekają przez las, przed tymi policjantami . Porusza się wtedy błyskawicznie. Ale fakt, w jedynce tego nie zauważyłam.

ocenił(a) film na 10
Leeloo_la

Jedynka miała za mały budżet na takie wypaśne sceny :P

jconstantine

swoja drogą jestem coraz bardziej ciekaw czy uda sie stworzyc tworca rownie dobra historie jaka byla w poprzednich 3 czesciach, bo moim zdaniem cala historia rodziny corvinusow byla po prostu mistrzowska. Nie ukrywam ze Twórcy postawili sobie nie lada wysoka poprzeczke :)