jako fan serii Underworld ( 1 i 2 części bo prequel bez Kate to nie Underworld ) strasznie się zawiodłem na tej części naprawdę, jestem mocno zbulwersowany ;/ film wyłączyłem po 40 min. Najgorsza część, zniszczyli klimat 1 i 2 części , tak samo fabułe i otoczkę filmu. Jedyny plus Przebudzenia to powrót Kate tylko i wyłącznie. Nędzny klimat przyszłości, jakieś prowadzone eksperymenty ludzi na wampirach, i w ogóle brak konfliktu między Lykanami a wampirami tylko walka pomiędzy ludźmi a wampirami - to był zły pomysł. Nie ma już tej ścieżki dźwiękowej świetnej z poprzednich części, nie ma gotyku, nie ma mrocznego świata wampirów i lykanów - kompletnie nic nie ma. Przebudzenie teraz przypomina Resident Evil - jakieś wygłodniałe lykani co przypominają dobermany z Resident Evil, jakaś mutant dziewczynka no porażka totalna kopia Resident Evil ;/ Pomysłodawcę tej części fani Underworld powinni zadźgać i wrzucić do studni .
zgadzam sie, ta czesc byla tak kiepska ze szkoda wiecej tracic czasu na pisanie o tym tutaj
ale co do konfliktu to nie wiem czy nie obejrzales filmu do konca czy jak, ale mimo wszystko walka nadal toczyla sie miedzy lykanami a vampirami ;]