czemu i dlaczego?? jak widać po liczbie ocen jak i ich rozbieżności są najróżniejsze zdania o tym filmie. to czwarta cześć serii, a jak wiadomo nie zawsze kontynuacje dobrych tytułów są tak dobre jak ich pierwowzory. Co myślicie o tym filmie?/
Dla mnie to film za krótki, mamy sporą przepaść czasową, a nie dowiadujemy się o niej nic, co jak gdzie i kiedy?? - widocznie uznano to za nieistotne. Wiadomo napierdzielana musiała być, jak to zazwyczaj było Selena rozwalała w pięknym stylu wszystko co popadło i tu też tak się dzieje, tylko trochę przesadzono moim zdaniem i to zasłoniło obraz całej fabuły.
Ten koleś co synka uratowała "magiczną sztuczką z dawnych lat" to jak dla mnie jakiś były stary majętny wampir, a teraz kuli ogon i się boi. Co do części kolejnej to będzie, bo się Marcus znalazł, jeszcze córeczka, Selana, nowa ekipa wampirów wytrenowana przez główną bohaterkę i będzie siekać i zniewalać ludność w kolejnej części - tylko dajcie "5 minut" innym wampirom i pokażcie prawdziwe walki, a nie rambo cd.
Może nie każdy widział film w kinie i stąd tak skrajne oceny. Nie wiem jak można dać 3, czy 5 jak się widziało te efekty w kinie? Mi nie przeszkadzało to, że nie było wstępów i bajeczek o przeszłości, po co to komu? Na taki film idą ludzie którzy widzieli poprzednie, a jak nie widzieli, niech sobie zobaczą przed seansem.
Moim zdaniem trochę psuła film cukierkowa postać Davida (to chyba trochę pod publikę i pewnie niestety będzie miała kontynuację w przyszłości;)) i nieco chwilami bezbarwna Eve. Ale nie będę się czepiała, efekty i 3D nadrobiło wszystkie niedoskonałości. Jak na film akcji rewelacja!!!
Film jak najbardziej warty swojej ceny i poświęconego czasu (nawet za krótki).
W 2 dni przybyło ok 500 ocen filmu od osób, które nie obejrzały filmu w kinie a teraz marudzą jaki to on słaby nie był, podczas gdy jedne z głównych zalet filmu to: 3D, Efekty, Dźwięk!!! (fenomenalny montaż dźwięku)!!!
R5:
1) nie jest w 3D!
2) ma absolutnie beznadziejny dźwięk!
3) Rozdzielczość nie powala (film kręcony w 5K!)
Jakby wyszedł już blu-ray to bym nie marudził ;)
byłem wczoraj na nim Imaxie w Poznaniu i ...warto było!
efekty wizualne jak i dźwiękowe rewelacja! oczywiście fabuła bardzo wybiórczo potraktowana gdyż widać że nie cackali się z wyjaśnianiem wszystkiego i postawili na rozpierduchę :) ale jak ktoś widział trzy poprzednie części to się na pewno nie pogubi. Z drugiej strony jakbym to zobaczył dopiero na dvd na zwykłym ekranie to moja ocena na pewno nie byłaby już tak wysoka a to dlatego, że jest to najlepsze co w nim jest :) Efekt srebrnej mgły na pewno nie zrobi większego wrażenia na kimś kto ogląda to na płaskim ekranie a co dopiero z kopii R5!!
Jak ktoś to może jeszcze zobaczyć w kinie to gorąco polecam!!