Upadek

Falling Down
1993
7,7 102 tys. ocen
7,7 10 1 102132
7,7 41 krytyków
Upadek
powrót do forum filmu Upadek

I dlatego film nie jest w Top-100 filmwebu bo mógłby być lepszy. Fabuła ciekawa ale niektóre sceny niepotrzebne lub niedopracowane. Irytowała mnie scena w barze z hamburgerami. Taka scenka to może do komedii by pasowała ale nie do kryminału czy dramatu jak w tym przypadku. Albo sceny jak ten policjant przechodzący na emeryturę rozmawiał z głupią żoną przez telefon. To też nadawałoby się do jakiejś amerykańskiej komedii...
Twórcy filmu mogli też bardziej pociągnąć wątek z tym sprzedawcą co miał fioła na punkcie hitlera, że mu pomagałby więcej i by się zakumplowali a tymczasem "William" załatwił go tak jak i resztę napotkanych ludzi. :)
O filmie słyszałem wiele razy już dawniej, widziałem też zwiastuny na kasetach w latach 90 ale film obejrzałem po raz pierwszy dopiero dzisiaj gdy był emitowany na TVP1 a skoro był emitowany to nie mogłem sobie odpuścić by nie obejrzeć. Nie zawiodłem się ale jednak film mógłby być nieco lepszy. Warto obejrzeć z pewnością.

ocenił(a) film na 9
Axel

No bez przesady, miałby się zakumplowac z tym faszystą:)Niby czemu. Foster to nie byle psyhol i nie zabijał kogo popadnie

ocenił(a) film na 8
Dude_

No chodzi mi o to, że jak ten faszysta mu pomógł się schronić w jego sklepie i zmylił policję, a potem chciał dać tę wyrzutnię rakiet (czy co to było) i był mu uczynny to powinni się zakumplować! Może ciekawszy byłby ten wątek.

ocenił(a) film na 9
Axel

Imho ten wątek był strasznie ciekawy bez tej twojej historii wielkiej przyjaźni, szczególnie od chwili gdy D-fens powiedział 'nie jesteśmy tacy sami'.