Myślę, że tytuł tematu mówi sam za siebie i argumenty są oczywiste. W moich kryteriach jest to 9,5/10, ale nie będę celowo zaniżał i dam poprostu 10.
Też daje dyche, w tym filmie wszystko jest perfekt inaczej nie wiem jak to wyrazić.
Dzięki za podzielenie mojej opinii :) Dla mnie "Upadek" opowiada o upadku cywilizacji wartości i budowaniu cywilizacji podatnej na zyski. Świecie, w którym prym wiodą łapówki, układy, pieniądze i ludzie wysokiej rangi. Świat, jaki sobie wyobraża główny bohater odszedł w zapomnienie i szybko nie wróci. Jest jakby "samotnym jeźdźcem", który zagubił się w otaczającej go rzeczywistości. Nie rozumiem tylko jednego - jak taki kraj jak USA publicznie przyznaje się do swojego zepsucia? Bo przecież Stany są piękne, czyste i wspaniałe (ironia).
Takie filmy to rzadkość jeśli chodzi o USA. Więcej jest animacji wyszydzających ten "doskanały kraj" i amerykański sen.
http://www.youtube.com/user/Odinqwer na stronce tego użytkownika możesz zobaczyć jeden z lepszych filmików anty amerykańskich.
"Nie rozumiem tylko jednego - jak taki kraj jak USA publicznie przyznaje się do swojego zepsucia?" filmu na pewno nie finansował rząd USiA
Zresztą ten flm odnosi się do całego świata, szalona konsumpcja ludzi popycha do ubezwłasnowolnienia, człowiek goni za kasą co wiąże się z ogromnym stresem (wiadomo kariery, utrzymanie pracy tylko po to aby móc spłacić kredyt itp)
Dobrze jednak że ludzie nie popadaja w taki szał jak główny bohater....a przynajmniej nie w takim stopniu
A Ty jakbyś postąpił w jego sytuacji? Myślę, że tak samo. Czasami ludzie którzy Cię otaczają mogą doprowadzić do szaleństwa, samobójstwa, zabójstwa i to nie jest bajka. Ludzie ludziom gotują taki los i to jest zastanawiające. Większość ludzi na naszym globie jest jak stado bydła, które pędzi w jedną stronę. I jak to bywa, znajdzie się osoba, która upadnie w tym pędzie. I jak się można spodziewać, zostanie stratowana. Dziwne, że życie jest walką o przetrwanie. Bo tak jest. Chcesz coś osiągnąć - musisz walczyć, podnosić się po ciężkich upadkach i przyjmować czasami dosyć ciężkie ciosy. Zastanawiające...
USA jest dla mnie fabryką obłudy. Tyle w tym temacie.
Masz racje....niestety. Widamo każdy walczy o lepszy byt tylko coraz więcej ludzi czyims kosztem, po trupach....smutne ale prawdziwe.
Co do USA to jest dla mnie kraj marionetek o lepszej propagandzie niz w ZSRR,wogóle tam ludzie są przeswiadczeni o swojej wolności że głowa mała, ogólny dobrobyt i rozrywki przesłoniły im prawdziwy obraz. Rząd ich straszy a obywatele ze strachu zrzekaja się swoich praw o jejszcze te jaja z kryzysem, tak sie dzieje gdy element pozapaństwowy ma możliwość emisji pieniedzy (jak to oni wymyślili!?!?!?!) czyli jakby SKOK Stefczyka drukował sobie kase i dawał na nia kredyt, paranoja.