Upadek

Falling Down
1993
7,7 102 tys. ocen
7,7 10 1 102129
7,7 41 krytyków
Upadek
powrót do forum filmu Upadek

Szukam tytułu filmu o podobnej tematyce, mam nadzieję, że mi pomożecie :)
Film widziałam 2-3 lata temu bodajże w kocham kino w TVP2. Był na pewno niemiecki, wyprodukowany w latach 1995-2005 tak myślę. Reklamowany jako przebój niemieckich kin ostatnich lat. Główny bohater nakręcał film instruktażowy dla ludzkości, karał na nim ludzi, którzy wg niego postępowali źle, podróżował po kraju z jakimś kumplem. Wydaje mi się, że na końcu został rozjechany przez samochód (wszedł przed maskę pędzącego samochodu i sądził, że się przed nim zatrzyma ;)) i zginął.
Kojarzy ktoś? :) Bardzo mi zależy, więc proszę o pomoc :)

ocenił(a) film na 9
bonsai

edit:
Znalazłam ten film, widzę, że nikt nie był chętny do pomocy ;) Jednak gdyby ktoś był zainteresowany, to tytuł podaję: "Porządek musi byc". Polecam! :)

ocenił(a) film na 10
bonsai

hehe, chętnych do pomocy jest pełno, ale akurat nie natrafiłaś na takich, co oglądali ten film ;) "przebój niemieckich kin" oceniło raptem 270 użytkowników :P tak czy siak dzięki za polecenie, jak na niego natrafię to z chęcią obejrzę :)

ocenił(a) film na 9
laptopik

Myślę, że przeboje polskich kin na zagranicznych stronach www nie maja nawet połowy ocen, które otrzymał ten film ;p

bonsai

Coś w tym jest, co piszesz o polskich filmach:) Dzięki za podpowiedz.... obejrzę ten film. Lubię niemieckie kino. Niezłe wrażenie wywarł na mnie film 'Drzwi'. Dla mnie Super. Ale coś mi się nie chce wierzyć, żeby Upadek miał coś wspólnego z Twoja propozycją "Porządek musi być";) Sprawdzę! Upadek natomiast, wywarł na mnie niezłe wrażenie.

ocenił(a) film na 9
babella

Sprawdź sama, mi skojarzenie nasunęło się od razu, mimo że film (ten niemiecki) widziałam dawno temu, więc coś w tym musi byc ;)