Upadli

Fallen
2016
5,4 10 tys. ocen
5,4 10 1 10163
Upadli
powrót do forum filmu Upadli

Według poniższego linka Cama zagra Harrison Gilbertson... Niestety nie widziałam go w akcji, a
po zdjęciach nie pasuje mi do tej postaci.. Ale, jak to mówią, nie ocenia się książki po okładce.
Mógłby ktoś bardziej kompetentny wypowiedzieć się o tym aktorze? :)
http://www.filmweb.pl/news/Kierowca+z+%22Need+For+Speed%22+zostanie+upad%C5%82ym +anio%C5%82em-99195

Rose_Clementine

LOL! Nie chce go na Cama :P

ocenił(a) film na 6
modestmaiden

Katastrofa-jednym słowem. Luce jeszcze jakoś zniosę. Daniela chyba też (charakteryzacja działa cuda), ale on...? Nie, coraz mniej reflektuję na pójście do kina.

ILoveRock23

Charakteryzacja czasem nie zdziała cudów :"D Zamiast jasnozłotych są podfarbowane na takie nie wiadomo co, w efekcie mamy ... musztardę?

ocenił(a) film na 3
Rose_Clementine

Pojechali po całości na castingu widzę...

Rose_Clementine

masakraaa. inaczej wyobrażałam sobie Luce i Daniela ... ale casting jak widać nie poszedł za dobrzee jeżeli wybrali takie osoby . tracę ochotę ,żeby wgl to oglądnąć . -.-

xxdestinyxx

Ja niestety też.. Taka dobra historia, z dużym potencjałem, a potencjalne efekty specjalnie nie aż tak wymagające... Mam nadzieję, że jakoś obronią się.

ocenił(a) film na 4
Rose_Clementine

Jedynie na Daniela wybrali odpowiedniego aktora! Jestem przerażona ;o
Luce nie pasuje wgl o Camie nie wspominając! Przecież w książce był wysoki opalony ciemnowłosy umięśniony.... a tu ;c
porażkaa...

Rose_Clementine

Ten film będzie jedną wielką porażką! Już wole zostac przy książkach jak mam oglądać takiego Cama <foch>! A jest co czytać, Lauren Kate wypuściła 1 część nowej serii, książka nosi tytuł "Łza". Wolę poczytać, przynajmniej wiem czego się spodziewać.

Rose_Clementine

Kicha jak się patrzy, do kina nie pójdę, wolę zostawić w swojej wyobraźni taki obraz "Upadłych", jaki sama sobie stworzyłam. Idę się rozkoszować najnowszym dziełem autorki. Oby tylko kiedyś "Łzy" nie próbowali sfilmować, bo też wyjdzie jakaś porażka!

Rose_Clementine

nie chcę nic mówić, ale może niektórzy się ze mną zgodzą..
wiem, że oni wszyscy byli nastolatkami i w ogóle, ale czytając te książki wyobrażałam ich sobie, przynajmniej Daniela i Cama, jako dojrzałych chłopaków, a nie dzieciaczki, które nie mają pojęcia, o co tak naprawdę w życiu chodzi. Ostatnio wszystkie ekranizacje wspaniałych powieści niszczą wizje ich czytelników : zaczynając od Zmierzchu, po Miasto Kości, a teraz to. Jedynie z tego, co ja czytałam, Pamiętniki Wampirów jakoś trzymają fason.
Życzę powodzenia dla tego filmu, bo mogę od razu gwarantować, że będzie taka sama klapa jak z Miastem Kości przez zły dobór aktorów i zły scenariusz. Każdy znajdzie coś, co mu nie podpasuje.

savannahg

Do dobrych adaptacji dorzuciłabym jeszcze Igrzyska Śmierci.. Może pierwsza część nie, ale druga... Pomimo licznych negatywnych komentarzy wyrobili się :) Mam nadzieję, że i ci zaskoczą..

Rose_Clementine

nie oglądałam drugiej części jeszcze, nie zdążyłam. Ale owszem, jestem niesamowicie ciekawa, co zrobią by ten film miał ten sam charakter co książki

ocenił(a) film na 5
Rose_Clementine

Ale to jeszcze nic .. najlepsze jest to że zrobili mu kucyka i teraz wgl wygląda jak debil -,-

paulina__12

Skąd to wiesz? Wypuścili już jakieś zdjęcia do internetu?

ocenił(a) film na 5
Rose_Clementine

Na fb polubiłam stronkę i tam wyskoczył jakiś link ze zdjęciami :D i jak uwidziałam Cam to była jedna totalna załamka :)

ocenił(a) film na 5
Rose_Clementine

https://movies.yahoo.com/blogs/movie-news/meet-luce-and-her-boys-in-first--falle n--adaptation-photo-171157005.html tu masz linka :D

ocenił(a) film na 6
Rose_Clementine

Ten aktor jest straszny, tzn. w ogóle nie pasuje. Niech zmienią obsadę :D

ocenił(a) film na 6
Rose_Clementine

Macie zdjęcia, Cam z kucykiem :/

http://www.fantasymagazine.it/notizie/21157/la-prima-immagine-ufficiale-di-falle n/

MASAKRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

franio195

Ten plakat jest dość stary (już ktoś tutaj na forum o nim wspominał)... Jedno zdjęcie wypuścili i koniec...
A co do Cama - wygląda jak nachmurzona dziewczynka :)

ocenił(a) film na 6
Rose_Clementine

Cam to będzie cierń wizualny w boku tego filmu. Poza tym, boję się, że przez wgląd na zawiłą fabułę, będzie problem z odtworzeniem co niektórych scen.
Zgodzę się, że ekranizacje kuleją. Zmierzchu nie lubię i lubieć nie będę, więc zero komentarza o tym z mojej strony (no dobra Kristen Steward grała, jak deska..), potem poleciało parę innych tytułów na ekran - Igrzyska Śmierci (dobre, ale to nie ideał), Piękne Istoty (Chryste panie.. toż to barabarzyństwo tak skopać ten film!), Miasto Kości (dobra... nie było źle - zwłaszcza pod względem wyglądu aktorów, ale zmienione zakończenie powoduje małe "Auć!" w sercu), no i oczywiście Wiecznie żywy (matulu.. dlaczego jakiś "Wiecznie żywy", toż książka dobry tytuł miała! "Ciepłe ciała" są.. takie oryginalne, a nie.. jakiś wieczny i żywy. Nawet, nawet, gdyby nie fakt, że dużo pominęli i jakoś tak nie poczułam klimatu).
O dziełach takich jak np. Percy Jackson się nie wypowiadam, bo nie oglądałam i nie czytałam, ale mogę tu też przytoczyć Gwiezdny Pył, albo Atramentowe Serce - dwie naprawdę fajne ekranizacje (adaptacje? Bo trochę zmienili).