Upadli

Fallen
2016
5,4 10 tys. ocen
5,4 10 1 10163
Upadli
powrót do forum filmu Upadli

Jestem zawiedziona Daniel z książki wydawał mi się przystojny :( Mam nadzieję że chociaż umiejętności aktorskie odtworcy tej postaci mnie zaskoczą.

ocenił(a) film na 5
Pancake18

To jest naprawdę zdolny młody chłopak :)

ocenił(a) film na 8
Pancake18

Uważam, że aktor grający Daniela został najlepiej dobrany. Umiejętności aktorskie ma okej. Mówię to po obejrzeniu jednego filmu z nim w roli głównej. I co do obsady uważam, że najlepiej by było gdyby zmienili wszystkich oprócz Daniela, Rolanda i Gabrielle.

Pancake18

Książki wprawdzie nie czytałam, ale ten cały Daniel okropnie mi się nie podobał. Jakiś taki niedźwiedziowaty i w ogóle nie wiem, co w nim można widzieć. Mnie wręcz odrzucało. Gry aktorskiej nie oceniam, bo właściwie trudno powiedzieć, kiedy cały film był bardzo słaby. W każdym razie w tego typu filmie wygląd głównego bohatera jest bardzo istotny, sama gra aktorska nie wystarczy. Chociaż czasami faktycznie ktoś ma taką charyzmę, że nie zwraca się uwagi na urodę, ale tutaj niczego podobnego nie zauważyłam. Główna bohaterka, jeśli dobrze zrozumiałam, miała być nastolatką, a wyglądała dosyć staro, dokładnie na te swoje 25 lat (albo i nieco więcej), a nie co najwyżej 19 (bo chyba była to szkoła średnia?). Urodą też jakoś nie zachwycała. Nie, żeby była brzydka, ale taka zupełnie przeciętna, w miarę ładna dziewczyna. Na pewno nie nazwałabym jej pięknością. Nie wiem jak była opisana w książce, ale w filmie przyjaciółka zachwycała się jej wyglądem i miałam wrażenie, że jest postrzegana jako bardzo ładna.
W ogóle, to bardzo żałuję obejrzenia filmu, ponieważ o istnieniu książek dowiedziałam się już po seansie i chętnie bym sobie przeczytała, ale teraz się boję, że będę widzieć bohaterów takimi jak w filmie :(

ocenił(a) film na 10
Pancake18

Daniel z filmu rowniez jest bardzo przystojny. Nie to co Edward ze Zmierzchu. Film jest słabo zrobiony Ale Jeremy Irvine grający Daniela to dobry aktor, zagrał filmie Czas Wojny (War horse). Nie pamiętam czy film dostał Oscara czy tylko był do nie go nominowany Ale to i tak dużo.
Niestety nie zmienia to faktu Upadli mogli zostać lepiej nakręceni. Mam nadzieję
Że reżyser się nie podda i druga część będzie o wiele lepsza od pierwszej.

ocenił(a) film na 10
DorotaDora7

Niego * sorki literówka się wkradla