Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80710
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

Oto link gdzie znajduje sie ostra i przesadnie krytyczna recenzja.Sami przeczytajcie aż krew zalewa , ten gościu cot o pisal , jest dobry -w obrzydzaniu ulubionego filmu;/
http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=969

użytkownik usunięty
IKnowWhatYouAre

Nie no...nie chce mi się przytaczać wszystkich tych wątków i komentować każdego z osobna. Jedyne co powiem, to to, iż na początku jaśnie pan (zakładam, że to facet) powinien uświadomić sobie, iż film NIE BYŁ tworzony na podstawie książki, lecz musicalu Webbera i NIE JEST ANI NIE MIAŁ BYĆ TO HORROR.

ocenił(a) film na 10
IKnowWhatYouAre

Matko! Jak można tak film zmaltretować? Że niby Upiór rzęzi jak silnik? Wow, ktoś musiał być chory na
umyśle...Jak tak można?

użytkownik usunięty
Malline

Zena popieram.
Nawet nie czytałam całości... horror pff od której strony?

rzal.ru
i tyle.

ocenił(a) film na 9
Malline

Ten obywatel po prostu potrzebuje skierowania do laryngologa, bo najwyrazniej padło mu na uszy ;>

ocenił(a) film na 10
IKnowWhatYouAre

o mój Boże.
przeczytałam całe i najpierw byłam naprawdę zła na tego, kto to pisał, a potem po prostu chciało mi się śmiać. upiór horrorem.? to jakaś nowość. zgodzę się jedynie z tym, że scenografia jest lekko tandetna, a stroje zbliżające się do kiczu.
ale nie zgadzam się z tym, że najgorsza i zepsuta była scena, w której opera na nowo odżywa. to było najpiękniejsze.!

ocenił(a) film na 10
szlag_

No cóż niektórzy wolą NAPRAWDĘ tantetne filmy akcji z Chuckiem Norrisem w roli głównej i dlatego nie doceniaja takich musiclai ;/

użytkownik usunięty
IKnowWhatYouAre

Polecam temu komuś wersję z 1998 :/

użytkownik usunięty

"zgodzę się jedynie z tym, że scenografia jest lekko tandetna, a stroje zbliżające się do kiczu. "

to akurat było piękne!
Scenografia śliczna była, pełna złoceń, czerwieni i te nastrojowe świeczki w podziemiach. Stroje też niczego sobie. Kryśka miała piękną suknię w Think of me, Upiór bosko wyglądał w każdej scenie, co tu dużo gadać.

ocenił(a) film na 5

Zena, to nie facet, to kobieta ("Jestem jednak pewna"). Tym niemniej niezbyt normalna

użytkownik usunięty
undula

Kobieta?!
Zdrajczyni jedna xD
Ot co!

ocenił(a) film na 10

No dobrze ale tak nie oceniając subiektywnie tylko neutralnie , na pewno Upiór ma jakieś wady , jak każdy film , nawet wybitny.Juz wielokrotnie pisaliśmy o zaletach to moze teraz o minusach .Dla równowagi;pp Na dwie nózki.;DDD

IKnowWhatYouAre

EEEE, nie przejmowalabym sie tak naprawde ta recenzja. Wg mnie napisana jest troche jak wypracowanie szkolne ucznia podstawowki i to dosc kiepskiego. (Przepraszam uczniow szkol wszelakich!) Dziecie cos tam przeczytalo, obejrzalo, malo zrozumialo i napisalo silac sie na oryginalnosc. Ani to wnikliwe ani podparte argumentami. Akurat ta adaptacja jest najwierniejsza ksiazce, mimo, ze nie jest jej ekranizacja.... A poza tym szkoda pary na taki belkot....

mervil

A mi się śmiać chciało z tej recenzji, chodź w niektórych kwestiach jestem zgodna. Np z włosami Upiora ( Erika) po ściągnięciu maski:P Kolor inny:P No ale to może jakieś niedopatrzenie. Koleś zachwala panne Rosum, a ona mnie w tym filmie chyba najbardziej irytowała. Chodż prawdą jest że nie przepadam za tak wysokimi głosami. Chwilami faktycznie wyła, ale to Opera..więc..nie czepiam się. Gerard Butler...może mistrzem śpiewu nie jest ale nikt mi nie powie że rzęzi jak zepsuty filmik. Śpiewa i gra przejmująco. Nawet się popłakałam,co zdarza mi się sporadycznie. Ale to chyba nad losem biedaczyska Upiora. Chociaż jego twarz rzeczywiście nie była aż taka przerażająca a ogląając to pierwszy raz nie wiedziałam co to za pan go gra. Teraz powiem że cudownie bo uwielbiam Gerarda Butlera, ale wtedy nie zaślepiałam mnie fascynacja aktorem. Ale i tak moim number one pana Webbera będzie Jesus Christ Superstar i Judasz a w tej roli polski fenomen, który do roli Upiora byłby najlepszy-Janusz Radek :) Ten to ma głosisko, przy nim każdy się chowa i wydaje się miernotą:D:D
Zobaczcie sobie ten musical bo naprawdę warto. ( przemawia przeze mnie patryjotka)

użytkownik usunięty
Sabcia

"Chodż prawdą jest że nie przepadam za tak wysokimi głosami."
Tyś wysokiego głosu chyba nie słyszała ;P

Słyszałam...ale ogólnie nie przepadam. Takie moje zdanie:P
Może mi się nie podobać:P:)

ocenił(a) film na 5
Sabcia

"Np z włosami Upiora ( Erika) po ściągnięciu maski:P Kolor inny:P No ale to może jakieś niedopatrzenie". Przez większość filmu Upiór nosi perukę. Kiedy Christine ściąga mu maskę, zaczepia ona o perukę i poznajemy naturalny kolor upiorzych włosków.

użytkownik usunięty
undula

Cóż pewnie że może, ale Kryśka jak by nie była, ale śpiewa ładnie. Żadno wycie.

A z tymi włosami to się zgadza. Te czarne, ulizane włoski to peruka jest, dopiero po Past the point of no return widzimy twarz bez maski i naturalne włosy upiora.

ocenił(a) film na 10
IKnowWhatYouAre

Jak znajde gościa, który to napisał to mu nogi z d*** powyrywam!!

wkurzyałam sie na maxa!!

użytkownik usunięty
KlaudiaFoxy

I po co? Takich rzeczy na poważnie się nie bierze.

ocenił(a) film na 10

wiem, ale troche sie zbulwersowałam jak to przeczytałam. w koncu upiór to mój ulubiony film:P

użytkownik usunięty
KlaudiaFoxy

Ja również doczytałam to do końca ( wreszcie) i temu komuś przydałby się wizyta u psychologa/psychiatry. Zależy od powagi schorzenia xD

Są gusta i guściki. To że nam się UwO podoba, to nie znaczy że wszyscy muszą się zachwycać.:) Krytyka też jest wskazana, ale konstruktywna. Widać ten pan, który pokusił się o recenzję, nie oglądał dość dobrze tego filmu. :P Jak się nie wie o czym pisac( mówić) to sie powinno nie zabierać w ogóle głosu. :P
Ale nie bierzcie tego tak do siebie.:) Mi pomaga w powstrzymaniu emocji pomaga zdanie. Jeszcze się taki nie urodził, który by wszystkim dogodził.:P
Pozdrawiam:)

Sabcia

No i walnęłam się:P * Mi pomaga w powstrzymaniu emocji, takie zdanie.
Tak miało brzmieć.:):):)
Ta moja niecierpliwość :D:P