Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80703
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

Nie wiem czy taki temat już był a nie chce mi się szukać. pytanie ujełam już w temacie więc proszę o odpowiedzi.
p.s. wiem, że bardzo dużo tu piszę, najczęściej bez sensu ale to moja nowa pasja a moje przyjaciółki nie dają się namówić do obejrzenia.

sikwomen

Ulubiona piosenka to "angel of music" ZDECYDOWANIE!

apt07

Nightish - wywołuje duże emocje. Zdecydowanie najlepsza!
A swoją drogą, przeczytałam, że na rolę Upiora miał szansę m.in. Hugh Jackman, ale ostatecznie otrzymał ją Gerard Butler. Jak myślicie, czy Jackman byłby lepszy?

ocenił(a) film na 10
Ookami88

Hmmm... nie sądzę ;) Jak dla mnie Butler idealnie pasował do roli Upiora.

Ookami88

Jackman i Antonio Banderas, ale oni byli bardziej znani a Webber chciał aktora średnio rozpoznawalnego. Tosiu już zawsze będzie nam się kojarzył z filmem Desperado.
Co do Jackmana to na pewno technicznie jest lepszy od Gerarda, ponieważ występuje w teatrze( otrzymał nagrodę Tony). Poza tym, Gerard teraz a Gerard kilka lat temu to dwie różne bajki. Jak powszechnie wiadomo, alkohol źle działa na głos.

użytkownik usunięty
Sabcia

Ja tam Jackmana osobiście najbardziej uwielbiam w "Prestiżu", ach, ta moja słabość do XIX wiecznych klimatów...

A co do piosenek,
mi osobiście wręcz cały soundtrack przypadł do gustu. Z pewnością numerem jeden jest słynna uwertura, ta melodia zawsze dźwięczy w moim pełnym urojeń mózgu, jak i "Phantom of the Opera", gdzie urozmaicają ten utwór głosy głównych bohaterów. Uwielbiam również "Past the point of no return" pełne emocji i namiętności. O, jak mogłam zapomnieć "Music of the night", naprawdę - lek na uspokojenie. Przyznam nawet, że muszę zawsze posłuchać tego przed snem, bo po prostu odpływam.
"The mirror" - "I'am there inside..." Ciary.
"Down once more / Track down this murderer" - szczególnie, kiedy każdy zaczyna śpiewać co innego i Christine wtrąca swoje "Angel of Music... you deceived me... "
"Wandering Child" - "Come to me; Angel of Music" No i oczywiście Raoul musi przerwać z bojowym okrzykiem "No! Christine!"

W sumie ~ wszystko jest balsamem dla moich zmęczonych kiczem, jaki na codzień słychać.

ocenił(a) film na 10

moja ulubjona pjosenka to oczywiście music of the night toalna hipnoza

alex2010

'' Ja ruwniesz lubie pjosenki i rurzne inne dziwieki...''

Piszmy po polsku nie po ''polskiemu''
PIOSENKA!

ocenił(a) film na 8
sikwomen

wszystkie wspaniałe!!!

stokrotka12

,,The Phantom of the opera" jest genialne oczywiście.
A ja uwielbiam jeszcze ,,Learn to be lonely"... tekst..
Poza tym w całym soundtracku mam swoje momenty - smaczki tak zwane. Kiedy
ciarki bawią się w berka na moich pleckach.

ocenił(a) film na 10
sikwomen

"Phantom of the opera" i Music of the Night

ocenił(a) film na 10
sikwomen

Moją ulubioną pioseką jest fragment "I give your my music" i "Down Once More"

ChristineDaae

"Phantom of the Opera", "Angel of music", "Music of the night"
i "All I ask of you"- zdecydowanie moje ulubione ;)
Chociaż ogólnie uwielbiam muzykę z upiora, To właśnie dzięki "Upiorowi.."
pokochałam musicale ;)

ocenił(a) film na 10
sikwomen

Wszystkie są piękne ,ale mnie ostatnio strasznie podoba się The Point of No Return. tyle w niej żaru ,a Butler tak świetnie zagrał, że po prostu czuć w powietrzu miłość, zazdrość ,gniew i jeszcze mimika Upiora- ta scena na dachu jak on bierze tę różę -cudo!!!!!!

renek12

Zgadzam się "The Point of No Return" też jest świetne ;)

ocenił(a) film na 8
sikwomen

ulubiona piosenka to zdecydowanie 'Phantom of the opera' - zawsze mam ciary jak tego słucham, ale zaraz potem jest 'Music of the night' - Gerard zaśpiewał to genialnie, no i jeszcze 'No one would listen' - cudny utwór niestety nie umieszczony w filmie, znalazłam to dopiero na YouTube :)

sikwomen

Witam,
na początek chciałam się przywitać bo to mój pierwszy post :)

Moje ulubione piosenki to: Uwertura, The phantom of the opera, Music of the night i Point of no return :)

ocenił(a) film na 7
sikwomen

Uwielbiam cały soundtrack, ale 'Point Of No Return' i 'Phantom of The Opera' są fenomenalne!