Czuję, że trzecia odsłona podniesie poziom i doskoczy na poziom pierwszej odsłony... Najważniejsze
by jego super córeczka nie grała w tej odsłonie super hero bo już tego nie zniosę. Liama jest
wiarygodny w tym co robi w odróżnieniu do Maggie.. Czekam z nadzieją i oby to była ostatnia część
Tryllogia to dobra sprawa dla kina sensacyjnego...
Mnie również druga część trochę rozczarowała, zdecydowanie słabsza od pierwszej. Chętnie obejrzę trzecią, ale szkoda, że chcą uśmiercić Lenore, tak przynajmniej wynika z opisu filmu. :/ Chyba, że to będzie jakaś mistyfikacja, bardzo na to liczę. ;p
Wczoraj obejrzałem też film na polsacie, w zasadzie już drugi raz i rzeczywiście w porównaniu do 1-ki, dwójka wypada średnio, choć też w miarę trzymała poziom i klimat pierwszej części. Poczekamy na trójeczkę, oby wypadła dużo lepiej niż poprzednia część :)
Sam pomysł na dwójkę był dla mnie słaby. Motorem napędowym pierwszej części był Liam Neeson i jego bezwzględność i bezkompromisowość by odzyskać ukochaną córkę. Gdy wpadli na pomysł by w drugiej części to tej słodkiej, niewyszkolonej i młodej dziewczynie oddać (przynajmniej na jakiś czas) pierwsze skrzypce, twórcy sami pozbyli się dwóch najważniejszych atutów jedynki. Myślę, że trzecia część znów przywróci te atuty serii - Liam jako wyszkolony agent na pierwszym planie i znów silnie zdeterminowany by rozwalić całe miasto byle tylko jego córce nic się nie stało.
Wierzę, że to będzie dobra sensacja do której z chęcią będę wracał, ale też mam nadzieję że to będzie ostatnia część serii. Co za dużo to niezdrowo.
Jedynka była genialna. 2 jak i was mnie też na kolana nie rzuciła była przekombinowana i naciągana już za bardzo. Córka hasająca po dachach rzucająca bombkami stała sie jakby gł. bohaterem ale 3 może być całkiem dobra tutaj Liam znowu będzie sam walczył ale szkoda Lenore :(