PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=670003}

Uprowadzona 3

Taken 3
2014
6,5 86 tys. ocen
6,5 10 1 85559
4,9 17 krytyków
Uprowadzona 3
powrót do forum filmu Uprowadzona 3

Takie dobre poprzednie części, a w tej mimo dobrego scenariusza wszystko poszło nie tak. Aktorzy grali, jakby byli martwi od początku, sceny pościgów tak poszatkowane, że ciężko się zorientować o co chodzi i ta wiecznie przeskakująca i zmieniająca ujęcia kamera, od czego kręci się w głowie. Katastrofa. Jeśli jest planowana 4 część to może czas zmienić reżysera?

użytkownik usunięty
unknown80

Mam nieodparte wrażenie że mimo dobrego scenariusza scenariusz nie był dobry. Luc Besson jest specjalistą od kina katastroficznego - wszystko czego się dotknie zamienia w katastrofę. Film jest koszmarnie nudny i ma homeopatyczną zawartość poczucia humoru. Odradzam - lepiej se odświerzyć zajebiście napisane (jak na kino rozrywkowe) stare dobre zabójcze bronie.

Poprzednie dwie części, Tranporter, Taxi, Joanna d'Arc, Piąty element, Nikita - żeby nie wspomnieć o kultowych Leonie i Wielkim Błękicie - to nie są katastrofy. Jeśli tak uważasz, to czemu w ogóle oglądałeś Taken 3? Ja obejrzałam właśnie dlatego, że nic ze znanych mi produkcji Bessona nie było katastrofą i dlatego też pytam co się stało? :(

użytkownik usunięty
unknown80

Po prostu nie wiedziałem że on to napisał a a chciałem się zrelaksowac jakimś omóżdżaczem (nie mam TV więc oglądam sporo filmów, także tych drugiej świeżości, jakby powiedział Bułhakow ;-) - zakładałem ze przynajmniej będzie nienudny - no np.coś takiego jak robił śp. Tony Scott. Co do "dzieł" pana luca mam odmienne zdanie. Kiedyś przed wiekami zachwycałem się Wielkim Błękitem - po latach niestety zweryfikowałem że absolutnie genialny temat został spaprany koncertowo. Besson to urodzony kiczownik. Ale może lepiej zeby każdy sobie sam sprawdził.