PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=670003}

Uprowadzona 3

Taken 3
2014
6,5 86 tys. ocen
6,5 10 1 85559
4,9 17 krytyków
Uprowadzona 3
powrót do forum filmu Uprowadzona 3

ja mysle ze to moze byc chlopak jego corki tzn moze to jest kolejny syn tego szefa calej mafi
albanskiej :P

jowita15

mi tez się tak wydaje, od początku myślałam że on ma coś wspólnego z tymi Albańczykami. nie wiem dlaczego, ale jakoś tak mi się przypasował. poza tym to by było całkiem dobre pod względem scenariusza i można to nieźle rozkręcić. zobaczymy ..

nita15b

możecie mieć racje

jowita15

moze nie syn ale jakis lacznik który pierw spotyka sie z fajnymi dupami a potem daje na nie namiary ,w ten sposób dziewczyny sa sprzedawane , ten facet to byl pieknis który kazdej zawróci w glowie wiec jest to mozliwe

dawid10809

może i tak, ale to bardzo pasuje do pierwszej części. wykorzystali już kwestię sprzedawania dziewczyn, teraz musi być coś innego

nita15b

moze tym razem .... przemyt broni i narkotyków albo kolejne akcje terrorystyczne . facet który spotyka sie z dziewczyna której ojciec jest bylym FBI jest dobrym kablem , pod pozorem takiej nauki ( nauczy go poslugiwac sie bronia) moze powolutku wyciagac informacje o ogólnym szkoleniu i procedurach FBI

nita15b

ja myślę że powinno być teraz uprowadzone dziecko, dziecko tej jego córki które np. urodzi się w międzyczasie albo podrośnie, z cyklu "5 lat później..." ;) i dzielny Liam znów walczy z systemem ;)

luki29

watpie czy nawet oni byliby wstanie zabic dziecko

dawid10809

nie no przecież dziecka by nie zabili ale by je porwali (temat na czasie)

luki29

ale troche to bedzie nudne :pierw porywaja córke,potem zone i jego ,potem wnuczke .niech to bedzie ktos bliski np dziewczyna przyjaciela Briana

dawid10809

tylko że porwania dziewczyn i handel dziećmi np. dla rodzin które nie mogą tych dzieci mieć, lub nawet wynajmowanie surogatek to temat na czasie jest a porwanie 40-kilku-letniej kobiety bo pewnie tyle ma przyjaciel Bryana to było w różnych filmach już i wszyscy wiedzą jak to się skończy, tak samo jak motyw zemsty z drugiej części, ja tam nie widziałem "uprowadzonej osoby" tak jak w 1 części tylko zupełnie inny film

luki29

jak bys patrzal na pomysl ze ci uprowadzaja jakis samolot ,autobus albo barykaduja sie w szkole i ich jedynym postulatem jest :zabijemy wszystkich jesli Brian Mills sie z nami nie spotka

dawid10809

takich filmów było tysiące, to jest bezsensu, szkoda czasu, materiału i udziału aktorów
Uprowadzona 1 miała to do siebie że była pokazana tematyka porywania dziewczyn której w ogóle nikt nie podejmuje w filmach, tak samo mogłoby być z pokazaniem uprowadzenia dzieci w 3 odsłonie,
a Uprowadzona 2 to było porwanie dla zemsty to też już było w wielu filmach podejmowane i dlatego ten film się nie udał, po części był kontynuacją jedynki ale zupełnie nie było tematu uprowadzenia na handel, dla zysku, pieniędzy, życia podziemnego, układów, układzików itp td, 2 część to taki film w którym ostatnio wystąpił Nicolas Cage (Anatomia Strachu), wcześniej Harrison Ford (Firewall)
wymieniłeś porwanie samolotu, zakładnicy... Wesley Snipes (Pasażer 57), Bruce Willis (Szklana Pułapka 2), Harrison Ford (Air Force One) to już też było ://///
autobus (Speed, Keanu Reeves)
Uprowadzona była wcześniej?
nie było ;)

luki29

dobra to zostaje dziecko :) chyba ze jest jescze cos o porywaniu ludzi dla organów

dawid10809

ja bym wolał aby porwali dziecko dla organów a Bryan próbował by je odzyskać ale na to by miał mniej czasu tak sądzę ale cały ten mroczny klimat mogliby przedstawić i nikt by nie narzekał że film był nudny

ale schemat uprowadzenia kogoś dorosłego dla organów to też nie byłoby złe tylko że tam nie ma nikogo poza jego córką

luki29

pomysl sobie-dziewczyna mloda,ladna ,bez nalogów .calkiem zdrowa . dziecko tez nie byloby zle do porwania

dawid10809

troche by to wyglądało podejrzanie jakby córkę znów porwała jakaś ekipa, to już lepiej dziecko jakaś mafia szpitalna np. krótko po porodzie a Bryan by musiał rozpracować całą siatkę przemytniczą

luki29

lekarz dorabia sobie na boku handlem organami . raz w tygodniu do szpitala wpada jego posrednik który zabiera organy :)

dawid10809

właśnie pomyślałem że to zły pomysł z tym handlem organami bo Bryan by się nie wyrobił z czasem, rodzina zastępcza która złożyła takie zamówienie, akcja dłużej by trwała, na końcu by się wszystko wyjaśniło

luki29

albo i taki motyw mozna dac : w szpitalu przychodzi na swiat dziecko tej dziewczyny . zostaje ono na badaniach w szpitalu ,wokól niego sa inne dzieciaki i ich rodzice którzy z radoscia na nie patrza. jest tam tez czlowiek który zostal aresztowany przez Briana ( to nie bedzie nikt z mafii tylko typowy malo wazny przestepca) . obserwujac swoje dziecko widzi ,rozglada sie wokól i widzi Briana . potem zauwaza ze jedno z dzieci nazywa sie Brian Mills Jr ( takie imie mozna dac) .porywa je ale nie po to by je zabic,sprzedac ,czy skrzywdzic - porywa je po to zeby córka i zona Milesa poczuly jak to jest gdy ktos zabiera im kogos bliskiego .

jowita15

Nie wiem "kto bendzie", ale się dowiem! I tu później napiszę! heheh :D