Właśnie wróciłem z pokazu przedpremierowego. Film jest bardzo słaby. Bardzo, bardzo, bardzo. Czułem się trochę jakbym oglądał Piranie 3DD... Jedynka mistrz, dwójka wtórna, ale jeszcze ujdzie, ale trójka jest po prostu skokiem na kasę. Sceny jak z Taxi (Luc Besson), cięte ujęcia bez ładu i składu, gra aktorska - sorry Liam - jak z filmów kategorii C. Forest Whitaker gra jakby to była jego pierwsza rola w życiu. Nie wiem co się stało przy produkcji tego filmu, ale cały szacunek za pierwszą część został roztrwoniony!
Raczej watpie, zeby taki genialny aktor gral jakby byl amatorem, bo on nawet nie musi sie specjalnie wysilac, zawsze wszystko mu wychodzi. Prosze n ie szkalowac jego dobrego imienia :)
Uwielbiam Liam'a. I przed tym filmem miałbym takie samo zdanie. Nie wiem co się w tym filmie wydarzyło, ale uwierz mi, jest źle.
kurcze, a mi chodizlo o Foresta Whitakera, zapomnialem zanaczyc w tamtej wypowiedzi, Forest jest mistrzem, Liam tez spoko, ale nizsza półka od Forescika :)
No to nie chce cię martwić, ale Forest jest chyba najsłabszą osobą w tym filmie... no dobra poza córką, która osiągnęła poziom dna. Jeżeli kochasz Foresta, to nie oglądaj tego filmu.
taka ma po prostu role podejrzliwego detektywa....nie wiem czy mogl z tego wycisnac cos wiecej mysle,ze po prostu sie nie dalo
Nie, nie, nie. Podejrzliwy detektyw to już klasyczna rola w amerykańskiej filmografii i nie ma nic wspólnego z tym co wykreował Whitaker. Absolutnie nie umiałam dojść czy on jest upośledzony czy podejżany. I nie chodzi mi tu o "podejrzliwy" bo tego na prawde nie da się o tej postaci powiedzieć. Duże zażenowanie... I niestety Liam jakby zrównał się poziomem swojej gry z resztą ekipy, albo raczej nie dane mu było się w żaden sposób przebić / wszystko pocięte montażowo
nie wiem krytykiem nie jestem krytykiem moge tylko powiedziec czy film podobal mi sie czy nie i stwierdzam,ze tak
A czego się można spodziewać po osobie, która "takie coś" uważa za "arcydzieło"?! Przecie tak bezsensownej oceny dla piramidalnie bzdurnego filmu nie można logicznie wyjaśnić za pomocą kilu zdań.
No jasne, zamiast argumentów lepiej obrzucać się błotem. Zamilcz chłopie i wyjdź z filmwebu.
no bez jaj, wyjść z filmwebu mogą takie bezguścia jak użytkownik xirtam31. Mógł wiecej tych bardzo bardzo bardzooooooo napisać. Tylko ludzie zniecheca do ogladania a film jest swietny...
wczesniej bylem na telefonie i nie zobaczylem ze ten typek to typowy troll i zalogował sie tylko po to zeby kogos hejtować :) Nie bylo wiec tematu.
Nie jestem trollem. Tylko dawno temu straciłem konto i do tej pory nie miałem potrzeby udzielać się na forum filmweb w dużej mierze przez właśnie takie wypowiedzi jak twoje - wyzywanie. Nie będę oceniał twojego gustu, gdyż nie będę się zniżał do twojego poziomu.
gust gustem ale żeby dawać ocenę 2 takiemu filmowi to jest kompletny brak szacunku.
Brak szacunku nazywać argumentem, śmiechu warte. Nie potrafisz rzeczowo wybronić swojej oceny, to lepiej się nie kompromituj.
no a co to jest niby skoro daje ocene 2? chłopie nawet jak sie film nie podoba to i tak pewne aspekty trzeba docenic. Ty sie chyba z choinki urwałes wiec sam sie nie kompromituj hipokryto.
Są różne gusta, lecz zamiast jakoś na poziomie porozmawiać, ty wolisz się oburzać i strzelać wulgaryzmami. Udowodniłeś coś w ten sposób? Co najwyżej swoje dziecinne zachowanie. A moja hipokryzja to niby gdzie się ukazała? Znasz w ogóle znaczenie tego słowa?
No i po co czepiasz się szczegółów? To ty zacząłeś na samym początku obrażać autora tematu. Inaczej się nie dało, kulturalnie?
Raz obrazilem :) Dobra niedziela jest dzien Boży nie kłocmy sie tylko do kosciola :)
to ze Tobie sie nie podoba nie znaczy ze innym tez nie bedzie. wlasnie wrocilam z kina i film uwazam za lepszy niz dwojka, a detektyw tez dawal rade. ja film polecam.