PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=670003}

Uprowadzona 3

Taken 3
2014
6,5 85 tys. ocen
6,5 10 1 85361
5,2 25 krytyków
Uprowadzona 3
powrót do forum filmu Uprowadzona 3

Uprowadzona nie do końca

użytkownik usunięty

Idąc do kina miałem nadzieję, że ta część będzie lepsza niż druga część (którą osobiście nie za bardzo polibiłem) i że będzie tak fajnie jak na pierwszej części. Czy było tak fajnie? - nie, co nie znaczy, że nie był to dobry film!

Od początku jest jakaś akcja, chodzi mi o pierwsze sceny, całkiem mnie zaciekawiło o co chodzi i o kogo i w jaki sposób jest to związane z naszym terminatorem dzisiejszych czasów. Dalej trochę gadania i znów akcja, rozwalanie, bieganie, pościgi, wybuchy i walka, Liam w swoim żywiole :) Na film poszedłem tylko po to, żeby się zrelaksować i po prostu obejrzeć nawalankę i film w 100% spełnił moje oczekiwania.

Niestety miał on dość widoczne błędy i głupoty. Jeśli o głupotach mówimy, to na początek dam policjantów, którzy nie zachowywali się ostrożnie wobec Neesona w samochodzie, myśląc "e tam, co on nam zrobi, przecież nie może być taki groźny", jednak jeśli jakiś człowiek sam rozwala rosyjsko-serbską mafie, nie raz - dwa razy i wychodzi z tego żywo, to na pewno nie może być taki groźny, prawda? Trochę brak logiki :) Drugą rzucającą się w oczy wadą filmu była dziwna fizyka, wiem, że to film akcji, zwłaszcza, że tego pokroju więc jestem w stanie to wybaczyć. Trzecia rzecz - Bryan wychodzi z wszystkiego bez większego szwanku, gdyby nigdy nic. Reszta spokojnie do przełknięcia :)

Plusy? Przede wszystkim gra aktorska, szczególnie Foresta Whitakera! Liam Neeson i Maggie Grace też jak zawsze fajnie :) W filmie wykorzystana fajna muzyka, bardzo pasująca do akcji. Efekty specjalne nie są na poziomie transformers, ale całkiem niezłe. Sceny akcji - trochę chaotyczne, ale mi się spodobały :) Ogólnie całość ma znacznie więcej plusów niż minusów.

Film spełnił w pełni moje oczekiwania co do filmu akcji, więc wystawiam mu ocenę 8. Szkoda, że nie było więcej rozwalania i mroczniejszego klimatu, jak w pierwszej części, ale narzekać nie będę, jako, że znacznie lepsza od dwójki. Polecam każdemu kto chce iść do kina by się trochę "odmużdżyć" i zrelaksować!

a to nie bylo tak,ze to dopiero jak i zwial, zorientowali sie ,ze jest najprawdopodobniej jakims agentem, bo nie ma zadnych danych o nim? a jeszcze jak on jezdzi tym "porszakiem" to za, szybkie te poscigi nie byly, bo spoiler automatycznie otwiera sie,przy predkosci 120 km na godzine, jak jest ponizej tej predkosci to sie chowa...

ogolnie film, fajny , akcja jest - i oto chodzi w tych filmach :-)

a logika ... no coz nie przy tego rodzaju filmach, mi sie dobrze ogladalo

użytkownik usunięty
potente

Jak byli na posterunku to mówili o jego wcześniejszych akcjach c: