Uprowadzona Alice Creed

The Disappearance of Alice Creed
2009
6,4 10 tys. ocen
6,4 10 1 10203
6,8 13 krytyków
Uprowadzona Alice Creed
powrót do forum filmu Uprowadzona Alice Creed

Powinno byc greed a nie creed, bo film praktycznie w calosci pokazuje jak mozna byc chciwym na pieniadze. Film bardzo dobry, bez zbednych detali, skupiony tylko na porywaczach i ofiarze. Troche zaspoileruje, ale to co zrobila Alice na poczatku to byla tylko chciwosc, nic wiecej. Chciwosc, milosc, zagubienie...wszystko naraz. Dziwi mnie, ze policja nie namierzyla telefonu, mimo ze znalazl sie w rurze sciekowej. Ale to detal. W sumie najslabszy element filmu to scena w lesie i ranny Danny. Zbyt latwo udalo mu sie uciec, a pozniej mimo rany znalezc ponownie Alice. Ale i tak to nie ujmuje calosci filmu, ktory trzyma w napieciu, mimo ze akcja wcale nie jest az tak dynamiczna jak w wiekszosci filmow tej kategorii. Polecam. Swietna gra 3 aktorow.

ocenił(a) film na 7
dabram17

Zgadzam się, to dobry film. Zastanawiało mnie tylko, gdzie jest policja. Według mnie, z tego co mówiła Alice do telefonu wynikało, że policja namierzyła numer. Tak to zrozumiałam. Cała akcja z Dannym w lesie i z tym, że pojawia się w ostatniej chwili ranny niemal umierający jest trochę naciągana. Niemniej film mnie nie zawiódł. Gra aktorów, w szczególności Gemmy, świetna. Dobra muzyka i ciekawe zdjęcia. Do ostatniej minuty oglądałam z zainteresowaniem. Dla mnie po pierwszym seansie 7/10.