Uprowadzona

Taken
2008
7,6 360 tys. ocen
7,6 10 1 360479
6,3 44 krytyków
Uprowadzona
powrót do forum filmu Uprowadzona

To chyba najbardziej realistyczny film jaki widziałam świetnie pokazuje co to jest EUROPA [osobiście nigdy nie chciała bym pojechać do Francji ani do Holandii czy krajów arabskich] i WŁADZA układy policji z gangsterami jacy są ci ludzie i cały ten Ustrój DEMOKRACJA... i co najważniejsze tragedie wielu młodych naiwnych dziewczyn które nie mają za grosz wyobraźni ani nie zachowują standardowych podkreślam norm zdrowego rozsądku dystansu i bezpieczeństwa nie należy drwić z takich rzeczy...mówiąc realistyczny bardziej skupiam się na tym co pokazuje nam główny bohater "ojciec Agent" czyli otoczeniu i jak to się wszystko odbywa czytałam że film jest niby „rasistowski” cóż pozostaje mi tylko przytoczyć że różni są ludzie nie zależnie od koloru skóry czy narodowości ale niestety WYJĄTKI odstają od społeczeństwa które jest większością i to są rzadkie przypadki większość jest taka sama każdy urodził się w innym kraju i wychował w innych warunkach i w innej kulturze to tak jak wychować się w „większym gangu” rzadko któremu daje się wyrwać większości nie mówię ze od razu trzeba tępić ale trzeba wiedzieć też z kim ewentualnie możesz się zadać i kim ta osoba „raczej” jest tak samo kiedy widzisz człowieka w dresach z kapturem czy garniturze z czarną teczką czy czarnoskórego mężczyznę z tatuażami wygląd też mówi dużo człowieku bo pokazuje gdzie się wychował lub jakie są jego przekonania choć jak widzimy nie zawsze Niektórych specjalnie się odstawia na miłych i schludnych by budzili ludzką ufność samym wyglądem i sposobem mówienia dlatego trzeba zachowywać dystans i czasem odmówić Przyjemności czy pomocy osoba która jest porządku myślę że zrozumie a inna kto wie.

jestem ciekawa czy nakręcą jeszcze film na takie tematy – jak np. na ten

http://www.wil.home.pl/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=957
[Co do artykułu robili niedawno jedno Wielkie Halo z podwójnym mordercą a o Tym nic]

chętnie bym obejrzała więcej takich filmów i moi znajomi również .

Enkelin_Varjo

A widziałaś "Człowieka w ogniu"? Jak nie, to polecam. Film moim zdaniem jeszcze lepszy od "Uprowadzonej". Historia oparta na faktach, również opisuje, jak działają porywacze, tyle że w zupełnie innym miejscu i w innym celu. No i świetna rola Denzela Washingtona.