Uprowadzona

Taken
2008
7,6 360 tys. ocen
7,6 10 1 360491
6,3 44 krytyków
Uprowadzona
powrót do forum filmu Uprowadzona

10/10

ocenił(a) film na 8

Film bardzo dobry. Jeden z najlepszych thillerów jaki oglądałem. Trzyma w ciągłym napięciu. Super film. Warto obejrzeć. Byłem pod wrażeniem gdy go obejrzałem. Ile to może ojciec zrobić dla córki. Pierdoczone albany.

ocenił(a) film na 10
kamil_morawski1

Dla mnie tez super widowiskowy nieustajacy trzymajacy w napieciu zwrotem akcji oraz popisami karatty naprawde super kino 10/10

ocenił(a) film na 7
kinoman85

7/10

Byłaby dyszka, ale... Bryan jest zbyt dobry. Z każdym wygrywa, wszystko
znajduje itp. Fabuła nieco jest naciągana. Polecam!

ocenił(a) film na 3
LA4

Nie rozumiem jak ten film można nazwać dobrym THRILLEREM. Jest to typowy amerykański gniot z happy endem na końcu. Wszystko jest przewidywalne, naginane. Po prostu słabe. Aktorstwo też słabiutkie. 3/10 max.

ocenił(a) film na 8
JedenZNiewielu

To podaj mi cwaniaku nie amerykański thiller. Ten film jest super. Ciągła akcja, nieprzewidywalny koniec. Każdego kogo znam ten film zachwycił.

ocenił(a) film na 10
JedenZNiewielu

Słabe aktorstwo, aha !! Bardzo słabe no tak, w koncu to taki Liam Neeson nie potrafi grać. rozumiem...

ramed

Wy sie znacie!???????? To najlepszy film jaki widzialem thiler !!!! 10/10

ocenił(a) film na 10
oskitibia

Oczywiście, ze 10/10 , nie ma innej opcji ! Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
kinoman85

Eeee.... Bzdury gadasz. Żaden z tego trzymający w napięciu thriller ze zwrotami akcji. Formuła filmu, jego treść i to, co się stanie w następnej scenie jest proste jak budowa cepa. Sęk w tym, że... Chce się go oglądać. Cała akcja prze do przodu, idzie prostą, aczkolwiek doskonale przygotowaną i zrealizowaną drogą. Liam Neeson gra tu niesamowicie, jego zachowanie jest "do bólu" (dosłownie i w przenośni) prawdziwe, a to, co widzimy na ekranie nie powoduje w nas niesmaku w postaci wybujałej fantazji specjalistów od efektów specjalnych. Ten film to po prostu typowy schabowy - ale zrobiony tak, że ani na chwilę nie przechodzi Ci na niego ochota. I oby takich było więcej!

ocenił(a) film na 8
kamil_morawski1

Wg mnie film jest również dobry, ale nie aż tak, żeby dawać 10/10.
Rzeczywiście, napięcie jest, jednak w większości przypadków wiedziałem, iż
Bryan wygra walkę/pojedynek... Jeden z lepszych filmów sensacyjnych, jakie
oglądałem :) Według mnie 8/10 to jest dobra ocena, chociaż wahałem się, czy
nie dać by 7/10. Jednak jest 8 ;)