Uprowadzona

Taken
2008
7,6 360 tys. ocen
7,6 10 1 360479
6,3 44 krytyków
Uprowadzona
powrót do forum filmu Uprowadzona

Tak jak kolega poniżej 5/10 to ocena w sam raz dla tego filmu. Jest Ok i nic więcej, na duży plus należy zaliczyć fakt nie cenzurowania filmu tzn. ugrzeczniania pod kątem dzieci. Główny bohater jest brutalny i widać że naprawdę chcę odzyskać córkę, za wszelką cenę.

Ale to wszystko co można napisać dobrego napisać o tym filmie reszta to niedorzeczne kino akcji. Mam trochę mieszane uczucia ponieważ ten film przypomina mi filmy akcji z lat 90, które mi się bardzo podobały no ale teraz już nie mam nastu lat...

Film można gorąco polecić wszytskim tym którym staje na widok eksplozji i walk kung fuuu nieśmiertelnego bohatera. Poza tą grupą fanów wybuchów film zdaje egzamin jako niezobowiązujące kino, takie na odreagowanie.

PS.

Oglądając ten film odniosłęm wrażenie że gdzieś to już widziałem tzn. konkretne sceny, a dokładniej na budowie ten burdel gdzie ,,pokoje'' odzielane są kocami. Dałbym sobie rękę obciąć że widziałem już to ujęcie w jakimś innym filmie (plagiat?) no ale ten film raczej niegdy nie pretendował do miana odkrywczego.