Uprowadzona

Taken
2008
7,6 361 tys. ocen
7,6 10 1 360505
6,3 44 krytyków
Uprowadzona
powrót do forum filmu Uprowadzona

Właśnie wczoraj go zarzuciłem i jestem pozytywnie zaskoczony. Scenariusz standardowy typu "POLICJANCI I ZŁODZIEJE". Co do akcji filmu, gry aktorskiej nie chce się przyczepiać za dużo, bo nie chce psuć czegoś, co zdaniem moim na złą ocenę nie zasłużyło. Liam Neeson i tutaj spełnił się świetnie.
Ten typ filmów ma raczej wiadome zakończenie, ale nie zdajemy sobie sprawy w jaki sposób to nastąpi. Oceniać je należny pod tym katem.

ocenił(a) film na 1
Thuggish

Ja na początku dałem odruchowo 1/10. Ale to z powodu średniej 8.08, która sprawiła, że zacząłem to oglądać. Tak obiektywniej to by było gdzieś 6/10. Przy czym ja w swoich ocenach 5 określam jako granicę poniżej której film jest już tylko męczący.

A tu akcja jest wartka. I bohater jest dobry. I źli przegrywają....ale po to bardzo smutne, że matka która pozwoliła córce na wycieczkę okazuje się bardzo nieznającą życia kobietą. Bo jednak wróg czyha wszędzie ;)

Ten film może wspierać najbliższą kampanię prezydencką Lecha Kaczyńskiego. Kampania pod hasłem: "Polaku, strzeż się Albańczyka".

vladimir_putin

O i polityczną recenzję możemy tutaj zapodać :P