Uprowadzona

Taken
2008
7,6 360 tys. ocen
7,6 10 1 360479
6,3 44 krytyków
Uprowadzona
powrót do forum filmu Uprowadzona

Może i ocena niezasłużona, ale po ostatnich tego typu gniotach, wreszcie obejrzałem naprawdę świetny film akcji. Naprawdę dawno nie oglądałem typowego filmu akcji w stylu "Taken", który nie byłby tandetny, kiczowaty i ciężki do przełknięcia. A tu miła odmiana. Dlatego nie 8, ale nawet 9/10. Rewelacyjny w swojej kategorii (czyli były komandos/policjant/żołnierz idzie na ratunek, albo się zemścić). Polecam.

ocenił(a) film na 9
NickError

Również przyznałam temu filmowi 9 pkt. Faktycznie trzeba przyznać, że jest to bardzo dobry, trzymający w napięciu i (jak ja to mówię) "inteligentny" film :) Może zbyt wielkiej głębi to on nie ma, zakończenie też jest dość przewidywalne, ALE, jakby nie było - film porusza bardzo ważny temat (za to duży plus).

jessamine

Zresztą to film akcji, więc nie powinno się go winić za brak przesłania. Jeśli mam ochotę na naprawdę ambitne dzieło, to oglądam filmy pokroju "Lotu nad kukułczym gniazdem". Ale jeśli chcę po prostu zobaczyć, jak się strzelają, to szukam czegoś pokroju właśnie "Uprowadzonej". I chociaż wiele osób krytykuje podobne filmy, to jednak trzeba przyznać, że nie jest tak łatwo zrobić dobry, solidny film akcji. Bo ile jest takich perełek wśród tylu głupich gniotów? Niewiele.

ocenił(a) film na 10
NickError

Masakra Film rewelacyjny a za razem arcydzieło :) świetny pod każdym względem dawno tak dobrego filmu nie oglądałem polecam !!!

ocenił(a) film na 10
jastrzab123

Co jak co ale dzisija ogladalem ten film i jest normlanie cudny, dawno nie ogladalem takiego dobrego filmu :) Polecam Serdecznie

ocenił(a) film na 9
NickError

no i ja tez sie zgodze z poprzednikami.film rewelaCYJNY.chodz początek troche gniotowaty jak dla mnie to pózniej jest jest bardzo dobry.akcja,gra, wszystko na plus.no i pokazuje jeden z problemów dzisiejszych czasów - porwania .

ocenił(a) film na 5
NickError

Nie wiem za co takie wysokie oceny, może i jest to film akcji ale bez przesady ze same 9 dajecie...Z nowych filmów akcji wole na pewno Eagle Eye.
SPOILER

Film jest przewidywalny aż do bólu a motyw z tym ze koleś jedzie do francji, zabija z 20 kolesi, strzela do żony wysoko postawionego policjanta i wraca do kraju jak by wrócił z wakacji po prostu mnie kładzie!5/10