Uprowadzona

Taken
2008
7,6 360 tys. ocen
7,6 10 1 360491
6,3 44 krytyków
Uprowadzona
powrót do forum filmu Uprowadzona

...denerwowała mnie gra Famke Janssesen, chwilami przesadzone tempo akcji (od
momentu porwania) i głupota porywaczy, a może raczej nadludzka inteligencja, zręczność i
siła Bryana.
Swoją drogę to on na swojej drodze zabił tylu ludzi (złych czy nie złych - whatever, złamał
prawo tysiące razy), że nie będzie się w stanie z tego wszystkiego wytłumaczyć i pójdzie
siedzieć. Tak więc teraz córeczkę powinien widzieć już tylko zza krat :).
7/10

ocenił(a) film na 7
jojok21

Najbardziej spodobał mi się świeży temat do produkcji filmu czyli porwania nastolatek oraz wykorzystywaniu ich do prostytucji.
Dobrze została wyśrodkowana granica między superbohaterem a dobrze wyszkolonym agentem, zabijał przeciwników z kliniczną czystością co najbardziej mi się podoba w tego typu filmach.
Film miałby lepsze zakończenie gdyby Bryan poszedł siedzieć, takie moje klawe zdanie. :)
7/10

ocenił(a) film na 7
bazgrof

W sumie to przyznaję rację - granica pomiędzy superbohaterem a dobrze wyszkolonym agentem nie została rażąco przekroczona. A nawet jeśli Bryan miejscami się niebezpiecznie do tej granicy zbliża to tylko po to aby podkreślić swoją determinację w dążeniu do celu (tzn. odnalezienia córki). Jego wściekłość i zabójcza skuteczność są tu umotywowane chęcią odnalezienia ukochanej córki.

ocenił(a) film na 8
jojok21

Dobry film akcji. Szybka akcja i dobrze się oglądało.
Niech mi tylko ktoś wytłumaczy: jak Bryan wyjął naboje z pistoletu tego "przyjaciela", kiedy był u niego w domu?

ocenił(a) film na 7
piotrek626

ZNALI SIĘ JAK STARE KONIE.

ocenił(a) film na 8
piotrek626

Tak, żona "przyjaciela" go wpuściła i poszła tam gdzie jest miejsce wszystkich żon (czyli do kuchni), a on sobie pochodził po domu i w szufladzie znalazł pistolet, z którego wyjął naboje.