Ogólnie to film mi się spodobał jako całość. Nie był ani za długi ani za krotki, trzymał cały czas w napięciu i nie pozwalał na nudę. Sceny walk bardzo udane chociaż mógł denerwować fakt nagminnego ich wygrywania przez głównego bohatera. Rola Maggie Grace pozostawia wiele do życzenia. Osobiście zdenerwowały mnie zbyt szybko kręcone sceny pościgu samochodowego na budowie, kiedy aktor przebija się przez wszystkie możliwe blokady pozostawiając wrogów z tyłu. Ogólnie film udany i nie powoduje zgagi na myśl o innych filmach z gatunku. Daje 7/10. U mnie, to bardzo wysoko. Polecam
Zgadzam się. Ostatnimi czasy nie ma dobrych filmów akcji. Ten jednak pokazuje, że nadal da się takowe nakręcić. Liam Neeson wypadł w tej roli całkiem nieźle; w zasadzie bez niego to już nie był ten sam film. Oczywiście można się czepiać kilku rzeczy, ale jak dla mnie również mocne 7/10.
ciezko o nienaciagany film...faktycznie niektore momenty moga denerwowac ze wzgledu na to,ale i tak film jest swietny i mozna go z cala pewnoscia polecic.dodatkowo doskonaly neeson.ja dam 7,5;]
... rzeczywiście był bardziej denerwujący i naciągany od "Osady" którą
oceniłeś na 9/10 (wtf ?!).
Jeden z najlepszych filmów akcji jakie widziałem. Cel prosty - odnaleźć
córkę. Wątek polityczny nadający intrydze głębszego wyrazu - jest. Dużo
dobrej akcji - jak najbardziej. Czego więcej oczekujesz od filmu
sensacyjnego przepraszam !? Filozoficznego dumania nad kolejnym zabitym
wrogiem, pytań retorycznych na temat sensu życia, czy może romantycznych
krajobrazów nadających filmowi ten słodki, uwielbiany przez nasze babcie,
sielankowy nastrój ;) ?!
Dobre kino akcji - wszystko w tym temacie. 8/10 (dałbym 7/10 ale moje
sumienie jest coś winne twórcom tego filmu za Twoją marną trójkę)
... pozdrawiam ;)
A ja dałem mu 9/10, bo choć w pełni zgadzam się z tezą, że niejedna scena była tam naciągana - to z drugiej strony te "naciągania" nie przychodziły z kosmosu i ogólnie wszystko było zwarte i ciągłe. Świetnie zagrał Liam, akcji było pełno, walki były sensowne i rzeczywiste. W dobie filmów sensacyjnych, które przyciągają masą efektów specjalnych i udziwnień, taki film to perełka - polecam!