Uprowadzona

Taken
2008
7,6 361 tys. ocen
7,6 10 1 360505
6,3 44 krytyków
Uprowadzona
powrót do forum filmu Uprowadzona

Mocne 7/10

ocenił(a) film na 7

Dobry film , akcja pierwsza klasa , fabuła zgrabnie przedstawiona, na pewno nie można się nudzić ani przysnąć przy tym filmie.
Wydaje mi się jednak troszkę za krótki, powinna być jeszcze bardziej rozbudowana fabuła , np gdyby pomógł innym dziewczętom wzywając anonimowo służby lub coś w tym stylu a nie skupiając się tylko na swojej córce , nawet nie wspominając słowem o jej przyjaciółce pod koniec filmu .
w każdym razie mocne 7/10 , na pewno warto zobaczyć ten film:)

Fireghost

Zgadzam się, mocne 7/10. Dobre, trzymające w napięciu kino. Szkoda, że nie wiemy jak potoczyły się losy przyjaciółki Kim, Amandy.

ocenił(a) film na 8
erudyta

Przedawkowała prochy...

ocenił(a) film na 7
witekmiller

Raczej , zmusili ją , była scena gdy szukał córki i zobaczył tam Amandę leżącą martwą jeszcze jej sprawdzał puls.
Ale zostawił jej ciało , ja bym powiedział , szkoda że nie wiemy czy wrócił po to ciało i czy zajął się losem tych wszystkich dziewcząt ,które spotkał na swojej drodze zanim uratował swoją córkę.

ocenił(a) film na 6
Fireghost

Wg mnie absolutnie nie interesował się innymi dziewczętami. Tuż po uprowadzeniu Kim domagał się uwolnienia córki, nie wspomniał nic o Amandzie. Co do zawiadamiania służb, nie sadzę żeby takie zamieszanie i ilości trupów umknęły "służbom".

ocenił(a) film na 7
Fireghost

Ode mnie też mocne 7. Film bardzo dobrze się ogląda. Gdyby nie kilka głupich błędów realizmu (główny bohater, prawie jak rambo, zabijający trzy bataliony albańczyków, zamiast przyczaić się na tego gościa na lotnisku (peter?) wpada jak idiota przy ludziach do taksówki i zaczyna łamać mu żebra...) to dałbym 8

Fireghost

Film jednym slowem zajebisty!