Uprowadzona

Taken
2008
7,6 360 tys. ocen
7,6 10 1 360491
6,3 44 krytyków
Uprowadzona
powrót do forum filmu Uprowadzona

Wczoraj obejrzałem ten film i uwazam, ze jest świetny!! Bardzo polecam! Oczywiście, zgadzam się, że jest kilka scen a la zabili go i uciekł:), ale i tak sądzę, że warto go obejrzeć bo:
1) Bohater i jego misja jest taki, że trudno się z nim nie solidaryzować (moim zdaniem), więc to, że rozwala bandytów budziło moją ogromną radość
2) Warto, żeby go obejrzały, młode osoby (szczególnie dziewczyny), takie hop siup jak ta córka Kim, może wtedy zrozumieją, że rodzice nie są wcale aż tak durni, że się o nich martwią:) Oczywiście, sytuacja przedstawiona w filmie zdarza się niebywale rzadko, ale jest możliwa, a niestety nie każdy rodzic jest Brytanem:) Tak że nastolatki! Zrozumcie rodziców, czasem może i przesadzamy, ale nikt chyba nie przeżyłby, gdybyście podzieliły los Amandy:)
3) Film pokazuje (tu pozwolę sobie na małą uszczypliwość wobec organizacji broniących praw człowieka:), co należy robić z takimi s…synami (wybaczcie określenie, ale inaczej tych ludzi nie można nazwać), którzy porywają i w ten sposób obchodzą się z młodymi dziewczynami. Żadne prawa człowieka, żadne sprawiedliwe procesy, żadne dożywocia (czytaj 4 lata w zawieszeniu na pół roku), tylko kula w łeb i koniec. Miejsce takich bandytów jest w piasku, gdyby coś takiego zrobili mojemu dziecku byłbym pierwszym który chętnie rozwaliłby im łby (inna sprawa, czy by mi się udało, w co wątpię), i nikt mnie nie przekona, że to nie jest moralne, etyczne, nowoczesne, cokolwiek:) Pozdrawiam