Moja 7 najlepszych filmów tego roku to
The Dark Knight
Hellboy The Golden Army
Iron Man
Hancock
Wanted
Taken
Death Race
Jesli uwazasz Hellboy'a i Wanted za najlepsze filmy tego roku to widocznie kompletnie nie znasz sie na dobrym kinie...
jeśli twoimi ulubionymi filmami są Symetria i Skazany na Bluesa to tymbardziej sie nie znasz na dobrym kinie :)
oprocz Taken cala reszta to filmy dla kinowych analfabetow:). a Symetria to jeden z lepszych polskich filmow.
Dlaczego uwazasz ze sie nie zna na dobrym kinie? Kazdy ma swoj gust i nie musi kazdemu sie podobac to co Ci sie podoba. przynajmniej takie jest moje zdanie.
Jak dla mnie to te w tym roku są najbardziej godne uwagi :
"Sierociniec"
"Mroczny Rycerz"
"WALL.E"
"Angielska Robota"
"Uprowadzona"
bank job
taken
wall-e
mam nadzieje ze REC tez zobacze i sie nie zawiode
a tak poza tym to takie teksty ze ktos sie nie zna jak lubi batmana sa kompletnie glupie bo dobre jest to co ,,mi sie podoba" a nie piepszonym krytykom ktorzy przychodza do kina pomarudzic i znaleść male bledy ktore potem ktos powtorzy i powie ,, ty sie nie znasz"
Hancock? Hellboy? Iron Man? mój boshe :/ kupa fx'ów i sfx'ów i poza tym to kupa :|
Rec polecam chociaz ten film mial premiere w 2007 roku
Ale jak dla mnie filmem nr 1 tego roku jest "Felon" ;]
Zgadzam sie z makronem. Hancock to jest dobry film?! To jest tkaie gowno, ze ja nie wiem. A Film Felon (Skazaniec) to chyba najlepszy film jaki w tym roku ogladalem. Polecam rowniez film Annapolis bo tez jest swietny. Ale Iron MAn i inne te glupi SF to naprawde porazka, z Hancockiem na czele!!!!
smiech na sali, chyba sa to jedyne filmy jakie widziales a patrzac na ta liste to te z najprezniejsza reklama. dark knight zdecydowanie, taken bycmoze natomiast reszta do filmow wybitnych sie nie zaliczaja, bynajmniej nie do tego by je uznac za najlepsze filmy roku
The Dark Knight
Hellboy The Golden Army
Iron Man
Hancock
Wanted
Taken
Death Race
wg Ciebie to są najlepsze filmy 2008 roku?? wnioskuje po tym że chyba innych nie widziałeś...
dla mnie nr 1 chyba jednak felon
ja polecam oczywiscie the bank job .Film jest naprawde dobry choc niewiem czemu przetlumaczona go jako angielska robota??Polecam rowniez film ise of the footsoldier choc on chyba jest z 2007
Co "nie rozśmieszajcie"?
Ja "wanted" widziałem 2 razy i przednio się bawiłem. Fakt, że nie sam i nie na trzeźwo. Uśmiałem się przy nim setnie.
I tym się róźni "wanted" od ironmanów etc - tamte filmy są po prostu kiepskie - nawet nie rozśmieszają.
I nie wiem jak was, ale mnie "mroczny" strasznie rozczarował. Miało byc poważnie i klimatycznie, a wyszło obrzydliwie patetycznie, nudno i zaaa dłuuugoooo. Może gdyby obejrzec ten film jakoś od połowy..
A "Taken" to zdecydowanie najlepsza sensacja od baardzo długiego czasu!
Dobrze dobrana obsada, zgrabna i przyjemna fabułka. Praktycznie brak zbędnych scen, akcja gładko leci do przodu (porównajcie sobie np. z trzecim "Transporterem"..)No i nie oglądało mi się tak przyjemnie scen zabijania bedgajów od masakry Sortera w "Revolverze" :D
no to gratuluje rozrywki.. żałuje w takim razie że też nie byłam pijana moze przez pryzmat tego co innego bym widziała na ekranie <lol> a tak tylko stracony czas..
'taken' najlepszy moze nie ale bardzo godny uwagi..
Do takich rzeczy jak "wanted" nie ma po co zbliżac się z krytycznym okiem, szkoda czasu i nerwów :) To się nadaje, żeby puścic "przy okazji" czegoś innego.
Nie żebym był fanem takich filmów.. poprostu cieszę się, że wyszło to, a nie kolejny spiderman czy kapitan ameryka.. marvele to chyba obecnie największe gnioty, które wychodzą: są równie tępe jak takie wantedy, ale twórcy dorzucą jeszcze jakiś nędzny wątek romansowy, wielki ból i niezrozumienie przez świat głównego herosa..błe.
1.Seven Pounds - Arcydzieło ^^:)
2.Felon
3.Jestem na tak
4.Adulthood
5.Zapaśnik
Kozak filmy...
no no widać kolega jest już do przodu.. przed premiera w pl juz sie zorientował.. ;pp
Panowie czemu sie tak podniecacie tym "Taken", przeciez strzelali do niego z uzi z 5 metrow i nie mogli trafic a corka po najwiekszej traumie swojego zycia i stracie najlepszej przyjaciolki idzie spiewac, a na lotnisku po wymluceniu polowy Paryza i rozbiciu szajki handlarzy kobiet nie bylo nikogo. No panowie, tania sensacja tylko dobrze zrobiona.
nic nowego nie powiedziałes bo przeciez na tym polega masowe amerykanskie kino.. nawet historyczne filmy uciekaja sie od prawdy.. wazne by przykuc uwage i dobrze zarobic ;)
w stanach niby ma troche niższa ocene.. no coz widac ze ludziom sie podobało.. ;)
No wiadomo ze sie podobalo, skoro ludziom podobalo sie Die Hard 4 i inne tego typu to widac jak nisko upadli
1. Zapaśnik
2. Felon
3. Taken
4. Iron Man
5. REC
6. The Dark Knight
Hancock i Wanted to moim zdaniem największe klapy roku 2008
zmieniam wcześniejsza wypowiedz po obejrzeniu kolejnych filmów
najlepsze filmy 2008 to wg mnie:
Slumdog Millionaire
Curious Case of Benjamin Button, The
Felon
The Dark Knight
jak dla mnie to:
Slumdog Millionaire
Gran Torino
Felon
Taken
Zapasnik
The Bank Job
tych jeszcze nie widzialem ale mysle ze sie sprawdza:)
The Curious Case of Benjamin Button
Seven Pounds
A mi się wydaje że:
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
Oszukana
Slumdog.Milioner z ulicy
Mroczny rycerz ( z fenomenalnym Heath'em Ledger'em)
Zmierzch
pewnie mnie zjedziecie za Zmierzch ale ten film dla mnie był boski :)
Jak dla mnie Zmierzch to nic nadzwyczajnego, nie spodobała mi się gra Edwarda ;p
Milioner z ulicy, to był naprawde dobry film.
Podobały mi się też Hancock i Siedem dusz, chociaż ten pierwszy w którymś momencie zamienił się w "bajkę" z przesadzonymi efektami.
Co do Wanted, mi się w ogóle nie spodobał, szkoda na niego pieniędzy ;p