Uprowadzona

Taken
2008
7,6 361 tys. ocen
7,6 10 1 360505
6,3 44 krytyków
Uprowadzona
powrót do forum filmu Uprowadzona

Dobrze się ogląda, zero nudy więc jeśli szukasz rasowego kina akcji to polecam.
Wady: strasznie słabo dobrane aktorki (żona i córka) - chodzi mi o wiek, jest za mała różnica między matką a córką, ponad to córka ma chyba ADHD - non stop biega, skacze ogólnie Diabeł tasmański...

ocenił(a) film na 8
jacawraca

Dokładnie.... Ta córka to jakaś dziwna. Jak ją pierwszy raz zobaczyłam to myślałam że ma zespół downa....;)

Katie_Cassidy_2

Zdaję się, że Francuzi zaczynają kręcić niezłe akcje - francuskie angielskojęzyczne akcje z hollywoodzkimi aktorami. Chociaż pierwszi to byli Niemcy ("Czerwony telefon: Obława" z 2001 roku, "Czerwony telefon: Szach i mat" z 2003 roku i "Ostatni kontrakt" z 2005 roku). Chociaż "Czerwony telefon: Szach i mat" z 2003 roku to austracki film!

ocenił(a) film na 8
Katie_Cassidy_2

Nie. To normalne zachowanie dziecka z bogatego domu, które (jeszcze) nie zakosztowało miłości cielesnej ani narkotyków. Potem historia toczy wedle schematu "im bardziej się naćpasz i narąbiesz tym bardziej Ciebie poważają". Tym samym czekam niecierpliwie na na dalsze przygody porwanej córuni :-)

ocenił(a) film na 7
jacawraca

Zgadzam się, to samo sobie pomyślałam na początku filmu, ile ona miała mieć lat, 17? No cóż, jak dla mnie to podskakiwała i śmiała się jak 10latka :P