4,8 627  ocen
4,8 10 1 627
7,0 2 krytyków
Urban Explorer
powrót do forum filmu Urban Explorer

Szukałam czegoś podobnego do 9 sesji,Tunnel,Jako w piekle...,a niestety dostałam słaby slasher (?bo nie zdecydowali się pójść w coś w stylu Hostelu),niby eksploracje,ale jakiś super ujęć nie pokazali, zaczęli coś o statku kosmicznym... Mam wrażenie, że nie wiedzieli na co się zdecydować, więc ostatecznie poszli w sztampę typu torturujący szaleniec. Brak określenia jasnej tematyki,albo brak rozmycia jej bez wyjaśnienia zepsuło ten film:/ A ten moment z oślepieniem przez aparat,czy ubranie tej Lucii na wycieczkę po podziemiach w szortach i kozaczkach już od razu wskazywało, że ci amatorzy nie skończą dobrze.

theblackestblack

czyli film jest słaby bo się spodziewałaś czegoś innego aha.

ocenił(a) film na 3
meanraax

Nie,jest słaby,bo jest kiczowaty i przekombinowany.

theblackestblack

nie oglądałem więc nie polemizuję - bardzo możliwe. chociaż jakbym chciał się upierać to komuś mogło się podobać i by powiedział że kiczu nie widzi :) mnie zaciekawił tytuł który jakby chciał obiecać coś ciekawego i raczej nie ma zbytnio filmów w tej tematyce ale chyba sobie daruję

ocenił(a) film na 3
meanraax

Wiem, że wiele krytyki zebrał,ale wg mnie Jako w piekle,tak i na ziemi jest dobry w klimacie eksploracji, podobnie - mimo średniej fabuły - dla samej Prypeci - Czernobyl,reaktor strachu. Wiele krytyki zebrał też Grave encounters,ale wg mnie miejsce, które eksplorują jest bardzo,bardzo klimatyczne. Z azjatyckich bardzo dobry jest Gonjiam Haunted Asylum,bo film jest zrealizowany a la transmisja na żywo na yt,i bohaterowie grają eksploratorów :) Więc przy takim wyborze powyższy film niestety nie wypada zbyt dobrze - nawet miejsce eksploracji nie jest jakieś wow (jak np.w filmie Tunnel,gdzie filmowcy znaleźli genialne miejsce,to chyba gdzieś w Australii było).