Wspaniale poprowadzenie aktorzy i fabuła. Bardzo dobry scenariusz. Muzyka trafnie dopasowana. Quentin wyolbrzymia, wygłupia się i to nadaje zwariowany klimat temu filmowi. Zdjęcia całkiem niezłe, ale montaż miejscami fatalny. Dźwięk razi, szczególnie na początku. Wszystko w typowym stylu stanowi łakomy kąsek dla fanów, pozostali na pewno będą ubolewać nad treścią, która pozostawia wiele do życzenia.
Tak, aktorzy zostali świetnie poprowadzeni, mimo, że większość z nich to amatorzy. Fabuła nie jest za ciekawa, ale dzięki talentowi Quentina scenariusz jest wyśmienity i film potrafi zaciekawić. Z grą najlepiej poradził sobie sam Quentin - dzięki tej mimice twarzy i gestykulacji można nieźle się uśmiać!:) Ciekawostkę stanowi te z to, że kilka scen, dialogów i postaci Quentin użył później w scenariuszu do "Prawdziwego romansu". Szkoda tylko, że film nie zachował się w całości:(
Koledzy!!! Skoro już go obejrzeliście, nie wiecie przypadkiem, skąd zdobyć mogę napisy do tego filmu? Ja niestety nie mam jeszcze Inglisza na tyle opanowanego, żeby zrozumieć wszystko, co tam gadają...
Przykro mi :(
O ile się orientuję, jeżeli nikt z osób, które już go obejrzały nie zrobił sobie napisów, to takowe nie istnieją.
Przykro mi.
Ja robię napisy. Mam scenariusz, są kwestie po angielsku, trzeba "tylko" dopasować czas i przetłumaczyć na polski :)
Jakby kto chciał pomóc to pisać ;)
Jestem fanem Q. Tarantino, lecz nie wiem skąd taka ekscytacja tym czarno-białym nieskończonym filmem? Każdy z nas mógłby coś takiego nakręcić, baa... Jestem pewien, że wiele osób zrobiło nawet lepsze, ale potem sie nie wybili jak Tarantino... którem się po prostu udało i chwała mu za Wściekłe Psy oraz Pulp Fiction!
Czy ktoś już zrobił te napisy ? Moge przetłumaczyć napisy z angielskiego na polski , ale kiepsko (powolno) mi idzie robienie samemu napisów.
Zrobiłem napisy już ze 3 miesiące temu. Ale dwukrotnie wykasowali mój wpis z info o tym. szukaj w necie. pozdro! ocena napisów mile widziana :)
http://www.opensubtitles.com/pl/subtitles/3155022/my-best-friend-s-birthday-pl
Tu masz napisy.
A co do filmu to jest jak wszystkie filmy Quentina czyli dopracowany w każdym calu niestety film urywa się w połowie bo jest nie dokończony i to jest tak jakbyś zjadł pół kotleta zawsze pozostaje niedosyt i chęć na jeszcze. ale ten film to kolejny przykład że Quentin to geniusz.
Zajebisty monolog o Top Gun z filmu "Sleep with me":
http://youtube.com/watch?v=JW9YutYlUHo
W którym filmie był użyty ten tekst ,mniej więcej taki:
-gdybym miał przelecieć faceta to byłby Elvis presley.
Pulp fiction, true romance czy coś innego?