Uwierz w miłość

How to Deal
2003
6,4 13 tys. ocen
6,4 10 1 13031
Uwierz w miłość
powrót do forum filmu Uwierz w miłość

Czy nie wydaje się Wam,że wycięto z filmu przynajmniej 2 sceny które sa w zwiastunie? Na pewno ta gdzie Macon leży w łóżku a Holly wchodzi do pokoju /ale czyjego?/ i druga gdy on mówi chyba przy jej domu "people loves you Halley". Co myslicie? Pozdrawiam

Lucynica

Istnieją dwie wersje filmu - reżyserska i ta którą można zobaczyć na DVD, VHS itd. Zwiastun pochodzi z wersji reżyserskiej. Można ją ściągnąć z internetu. Oglądałam obie i szczerze przyznaję, że różnią się tak bardzo, że można by pomyśleć, że to dwa różne filmy, gdyby nie obsada. Wersja reżyserska jest duuużo lepsza, jest w niej dużo więcej scen, niektóre są zupełnie inne np. kiedy główni bohaterowie się poznają (w wersji reżyserskiej jest to właśnie ta scena kiedy Macon leży nie w łóżku tylko w szafie Scarlett i wchodzi tam Halley, tak nawiasem mówiąc jest to już po śmierci chłopaka Scarlett). Poza tym są inne dialogi, często słyszymy (w wersji reżyserskiej) myśli Halley, np. podczas sceny kiedy ona i Macon chcą się kochać podczas imprezy, ich rozmowa w samochodzie przed wypadkiem też jest inna. W filmie jest również inny podkład muzyczny - w wersji reżyserskiej została wykorzystana muzyka Thomasa Newmana (I) z filmu AMERICAN BEAUTY z 1999 roku. Wersja reżyserska jest mniej chaotyczna. Poprzez wycięcie wielu scen film dużo stracił. Z wersji pierwotnej można wynieść dużo więcej. Jeśli mam oceniać: wesja reżyserska 8/10, a wersja ostateczna 6/10.
*(^_^)* POZDRAWIAM i polecam film...w wersji pierwotnej - nie obciętej :)

ocenił(a) film na 7
Camomile

Hej a może masz na kompie wersję ryżyserską? Chetnie bym Ci podesłała płytke. Pomóż mi, proszę. Odezwij się!

ocenił(a) film na 7
Camomile

Cherubinku- poratuj mnie, plizzz ta wersją reżyserską- mój e-mail lucynica@interia.pl

Lucynica

Aj! Jaka szkoda Lucynko, ale tej wersji już nie mam od jakiegoś czasu :( Ale możesz ją ściągnąć przez KaZaa :) Moja nie była zbyt dobra jakościowo-podzielona na dwie części i ogólnie nie ma do niej napisów więc znajomość angielskiego wymagana :) Wiem, że na OSIOŁKU jest ten film w kilku(nastu) wersjach, ale niestety nie wiem, która jest "TĄ WŁAŚCIWĄ". Ale kto szuka ten znajdzie! :) Życzę Co udanych łowów bo naprawdę warto :)
POZDROWIONKA *(^_^)*

ocenił(a) film na 7
Camomile

Hej, trochę to trwało ale wreszcie obejrzałam sobie wersję reżyserską tego filmu i rzeczywiście jest lepsza i wiele mi wyjaśniła. Szkoda,że tak go pocięli i pododawali inne sceny. Dzięki za naprowadzenie. Pozdrawiam