PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=180040}

V jak Vendetta

V for Vendetta
2005
7,4 299 tys. ocen
7,4 10 1 298616
7,0 62 krytyków
V jak Vendetta
powrót do forum filmu V jak Vendetta

Świetny film!!

ocenił(a) film na 10

Dawno nie oglądałem takiego dzieła, które zrobiłoby na mnie tak wielkie wrażenie.. Polecam ten tytuł i nie zrażajcie się opiniami pseudo ultra krytykami filmowymi jakich tutaj nie brakuje... Film pasował bardzo do moich poglądów :) POLECAM

ocenił(a) film na 10
dawidwlkp

Fajnie że ci się podobał. Mi też pod pasował do przekonań życiowych ;).

ocenił(a) film na 9
dawidwlkp

Dla mnie to film na 9 gwiazdek. Tak może wyglądać przyszłość. Z resztą, to już się dzieje. Atak na WTC wcale nie musiał być wymyślony przez Osamę. Myślę, że w przyszłości jakiś koncern farmakologiczny może wpaść na pomysł jak zwiększyć swoje zyski...

ocenił(a) film na 10
Slavex86

No mi też się wydaje to najbardziej prawdopodobne... Tylko, żeby mieli takowe zyski musieliby stworzyć śmiertelnego wirusa, który by wyniszczał niesamowicie... Później wrzucić na rynek leki. Na 100% pracują nad takimi rzeczami, ale przypuszczam, że za duże szkody w organizmie takowy wirus wyrządza, nie mówiąc o antidotum. Więc krótko mówiąc doprowadzono by ludzkość do upadku... Mutacje i słabe potomstwo... Dlatego puki co aplikują nam grypy różnego rodzaju... Tak samo jestem przekonany, że mają lek na aids, raka itd..., ale niestety jeśli by wyleczono wszystkich to firmy farmaceutyczne by podupadały, a tak ludzie muszą zażywać cyklicznie leki.. co lepsze muszą do końca życia za nie płacić :) Tak to już jest, kasa rozwala umysły. Masz szmal, jesteś faraonem. Nie ma co narzekać przynajmniej jest jako taki porządek. Ciekawe do czego to wszystko doprowadzi.Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
dawidwlkp

Kapitalistyczne Szumowiny i Podżegacze Wojenni.

Mimo wszystko, przesadzacie. To zwykłe teorie spiskowe, które są lekko nierealne.

Nad wirusem panować się nie da. To jest kolejne Sci-fi w tym filmie. Wirus, to istota żywa, a natura nie da się zamknąć w puszcze. Obejrzyjcie sobie np. Park Jurajski. Wypuszczenie groźnego wirusa, miałoby katastrofalne skutki, nieważne byłoby to, czy ma się antidotum. Mimo wszystko, wątpię by kapitaliści byli aż tak durni, żeby użyć broni biologicznej. To jest jak przyłożenie sobie lufy do głowy i pociągnięcie za spust.

Firmy farmaceutyczne nie zarabiają na NIE leczeniu ludzi, tylko na leczeniu ich tym samym, co ma inną nazwę. Dajmy na to: Ibuprom. Firma farmaceutyczna zmieniła kolor tabletki, dała nową reklamę mówiącą że ten lek jest "mocniejszy" nazwała go Ibuprom Max i ludzie myślą, że ten lek JEST mocniejszy, podczas gdy to jest dokładnie to samo, tylko w nowym pudełku. Tak działają firmy farmaceutyczne.

ocenił(a) film na 10
andrzej_goscicki

Ja tam nigdy nie lekceważę ludzkiego sprytu i inteligencji. Dla mnie wszystko jest możliwe.. tylko te cielesne ograniczenia :/...

ocenił(a) film na 10
dawidwlkp

Ludzki spryt i inteligencja, jest niczym w porównaniu do siły natury, uwierz mi :).

Jeżeli ludzie są tak sprytni i inteligentni, to na pewno nie przyrządzą wirusa i go nie rozplenią. Niestety, nie są...