Bardzo dobrze przemyślany film. Zakończenie bombowe . W naszym kraju, potrzebna jest taka rewolucja. W roli kanclerza widzę naszego premiera...Pytanie tylko kto będzie ,, V ''
Nie splunąłby, bo był równie obrzydliwym anarchistą. A tak naprawdę Brunon K. był tylko kolejnym tematem zastępczym, aby ukryć nieudolność rządu PO.
Jeśli dla ciebie bycie anarchistą oznacza jedynie podkładanie bomb pod polityków to masz rację, według mnie za rewolucją V stało coś znacznie więcej niż kolejne przetasowanie bez znaczenia.
Wielkiego pojęcia o rewolucji raczej nie masz,bo o skutkach już wspominał nie będę.
Ku twej czci powstało za to wiele przymiotników wyciszony,otępiały albo kastrat. Pewnie szczycisz się z bycia ,,normalnym'' ,nie martw się kiedyś dojrzejesz do wniosku. Byłeś głupi i zaprogramowany na samo-destrukcje , doktorku....żyj długo !
Wiesz, jest taka dobra zasada, że zanim zacznie się kogoś pouczać, najpierw należy dobrze poznać język, w którym się wypowiada:) Poza tym, krowa, która dużo muczy, mało mleka daje, a Ty do tego muczysz głupio.
Ja mówię co myślę , ty myślisz co mówisz i każdy się realizuję. hehe udało ci się wywołać jakąś reakcję osiągnąłeś swój cel. bye bye a'la Edward Norton
Tyle w nim zwyczajności co w twoich fascynacjach... utożsamiasz się z plastikowym odpadem z produkcji :/ ni to groźne nawet śmieszne. Nie rób tego więcej,jeśli potrafisz., ujarzmić swą bestię hehe
V się nie znajdzie. Ludzie są zastraszeni zarówno przez władze jak i pracodawców. Każdego dnia walczą o przetrwanie. Ta walka osłabia morale i psychę. Nie będzie rewolucji.
Widzę tu gigantyczne wyolbrzymienie kanclerz jest wzorowany na Stalinie i na Hitlerze więc skąd to porównanie do Tuska( nie glosowałem na żadną partie która zasiada w parlamencie). Gdyby było tak jak piszesz policja już by rozwalała twoje drzwi i wieziony był byś na przesłuchanie. Nie ośmieszaj się naprawdę (nie pisze tego żeby ci dopiec tylko w trosce o ciebie :) wierze twoją inteligencje.
Masz rację - wczoraj w TV przypadkowo trafiłem na ten film i jedną z pierwszych rzeczy o których pomyślałem po jego zobaczeniu to, że u nas w kraju ktoś taki powinien się pojawić i zrobić porządek w tymi którzy od ponad 20 lat są u władzy. Partie się zmieniają, nazwy się zmieniają a oni ciągle trwają. Obawiam się jednak, że jeszcze nie jest aż tak źle, żeby ktoś taki się pojawił, ale sądząc po Brunonie K. kielich goryczy zaczyna powoli się przelewać.
Akurat religijny fanatyzm partii rządzącej przedstawiony w filmie kojarzy mi się z innym polskim ugrupowaniem:) Nawet ów rzecznik , "usta Londynu", był dość podobny do rzecznika tejże partii:) A Kanclerz przypominał jej Prezesa choćby stanem uzębienia...
To raczej obiektywne spojrzenie. Nawet hasło owej partii "siła przez jedność, jedność przez wiarę" czy jakoś tak bardziej pasuje do polskiej proklerykalnej pseudoprawicy:)
Nie mam nic do KK a wiara to nie tylko to co myslisz. Zauwaz ze obecnie zle jest wszystko to co w jakims choc malutkim stopniu mialo zwiazek z pisem - .kk, zwiazki zawodowe, solidarnosc, kibice lub kibole pilkarscy, itp Ludzie wierzą w to co widzą w srodkach masowego przekazu na które mają wpływ PO. TVN, Gazeta, Newsweek itp Nawe Macierwicza walczącego z Rosją zrobiono rosyjskim agentem :)))) i są ludzie którzy w to wierzą. To jest siła. Nic nie słychac o prezesie amber gold, nic nie słychac o innych aferach. Zostalismy skazani na mafie PO, która wykorzystuje słabość beznadziejnego Pisu. Kluzik Rostowska mistrem w PO a jak dzialala jako minister pracy w PIS kazdy wie, wazne ze solidarna polska troche głosów odda w koalicji z PO, których juz brakowalo PO.
Sam sobie nieco zaprzeczasz - jeśli wszystko to, co było związane z PiSem jest złe, to jakim cudem wspomniana przez Ciebie Rostkowska została ministrem?:) Poza tym nie oszukujmy się, część z tych rzeczy, które wymieniłeś, obiektywnie też są złe - choćby kibole czy pieniądze które rokrocznie państwo traci na KK. I chyba się nie zrozumieliśmy - ja w żadnym razie nie bronię PO, stwierdzam jedynie, że patologie przedstawione w filmie znacznie bardziej odpowiadają PiSowskiemu sposobowi władzy (kult jednostki, mit założycielski, ślepa wiara granicząca z fanatyzmem, nietolerancja wobec mniejszości, obrona zdeprawowanych biskupów). PS. Macierewicz walczy z Rosją - a to skąd wziąłeś? Bo jeśli mówisz o rzekomym "wyjaśnianiu" przez niego katastrofy w Smoleńsku, to wybacz, ale przemilczę:)
Skoro tak bardzo łakniesz pozwól uświadomię cię, choć generalnie mi się nie chcę, bo nie mam w tym interesu....... hehe.
Tak całkiem na poważnie. Prawdziwej rewolucji nigdy nie było i nie będzie bynajmniej w Polsce tudzież Rwandzie. P.O pierwsze jako naród macie beznadziejne wyczucie taktu i słaby timing. P.O drugie jesteście naiwni i macie żaden zapał,przymus albo konieczność nie są tym samym. P.O trzecie ci którzy wiedzą w czym tkwi problem,zdają sobie sprawę aż za dobrze z oczywistych faktów. Mianowicie, większość ma o sobie o wiele lepsze mniemanie niż rzeczywistość o was nie mówiąc już o współwięźniach tego przedsionku wędzarni. He zapomnijcie w ogóle o jakimś zbawcy chyba ,że mówimy o śmierci ale nie wielu wtedy ból zelży, ci którzy mogli by was uleczyć mają to gdzieś. Choćby nawet i Ja szczerze? Nienawidzę was jako narodu,zresztą głupiego mimo iż kocham mój kraj! Lepiej jest wcale nie mieć z tym nic wspólnego. Nie mam zamiaru nikogo z osobna ,,nagradzać'' stąd niszczę obłudę ogólnikiem. Każdy gamoń zapieni się z osobna,za grosz dystansu zero krytyki tym samym godności by ją przyjąć. Kpią z nas bo mają pełne prawo, w końcu sami sobie na to pozwalacie. Ludzie nie są źli od dziś ,a zawsze tacy byli to kwestia natury. Co ważne prawie żaden uczony kretyn nie widzi związku między nami a Bogiem,postrzegają się za samowystarczalnych.Tymczasem zamiast pchać świat do przodu,lezą do tyłu jak kraby. Nie mam ochoty nawet już się z tego śmiać,ponieważ doszedłem do wniosku iż przyszłości nie da się zmienić. Czeka naszą cywilizację wpier dol od żadnych kosmitów,własna nienawiść was wykończy. Mnie osobiście nic do tego,dawno zniknę i będę kajał się przed Panem za waszą głupotę... Wszyscy tutaj czujecie się mądrzy podając cudze łajno, zgoda myślcie sobie co chcecie. Pomimo mojej wyższość wcale się tym nie chełbię bo i przed kim? Nagabywać brak zamiaru, świata nie zbawię i duszy nie uleczę. Nikomu nie można pomóc ,a wierzę akurat tylko w jedno....Tym bardziej ,że żaden z was nie odpowiada za siebie he rzekomo macie mózgi. Dobra kończę można w ,,nieskończoność'' pisać o głupocie biada tym którzy świadomie robią przecier z pistacji.Mówią nalać komuś oleju do łba najwidoczniej utopia.
to ja tak wtrącając się- idealny temat na forum filmowe- jak ja nie znoszę jak politykę się wpycha do wszystkiego łącznie z muzyką i filmami. Nie mówcie mi że nie muszę czytać jak nie chcę bo wiem to,ale muszę to z siebie wyrzucić
Zgadzam się, widzisz ja też... po dobroci nici ,a superbohatera nie ma przy tym. Pewnie dlatego wiele osób lubi tutaj odpłynąć he forma dowolna, nie jestem uzależniony od niczego choćby kawy. Duma mnie miażdży z tego powodu, bo wiele to kosztuję samodoskonalenie wbrew wszystkim dookoła! ,,Synku'' takie jest życie i zawsze to będzie zlane z błotem... gdyby ludzie umiejętnie dysponowali własnym czasem i wykonywali wszelkie czynności których się podejmują w celu efektu in plus, posegregował bym różne farfocle , a tak miszmasz :) pozdrawiam