PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=180040}

V jak Vendetta

V for Vendetta
2005
7,4 299 tys. ocen
7,4 10 1 298616
7,0 62 krytyków
V jak Vendetta
powrót do forum filmu V jak Vendetta

Ten film może i byłby fajny, ale w innym klimacie. Przez cały czas czekałem aż się w końcu wyjaśni parę rzeczy, np kim tak naprawdę był ten typ w masce, że niby jakiś nadczłowiek, czy cholera wie, a tu lipa. Było parę scen patetycznych, które nie świadczyły o niczym. Z początku wszystko tak jest nawalone na kupe, że widz trudno może się połapać. Mógłbym powiedzieć że akcja idzie nawet za szybko. O komiksie nawet nie słyszałem ( a dziwi mnie to samego bo w końcu jestem fanem komiksu i kolekcjonerem ), ale coś z komiksowego klimatu tam jest i za to należy się uznanie.

ocenił(a) film na 8
BladeMaster

Ten typ w masce to Agent Smith ;)
Dla mnie film bardzo udany i daje 8-mkę.

ocenił(a) film na 10
BladeMaster

Osoba nazywająca siebie „fanem komiksu” i nie znająca V jak Vendetta? Toż to się w pale nie mieści! No chyba, że fan Kaczora Donalda…

BladeMaster

Przeciez V sam powiedzial, ze pod maska jest Idea. Nie jest wazne kto sie pod nia ukrywa. Jak tego nie lapiesz, to jako `fan komiksu' wybierz sie do kina na Asteriksa.

Moim zdaniem to, ze nie pokazali jego twarzy nalezy uznac za wielki plus tego filmu. Jak dla mnie 9/10 chociaz historia opowiedziana w filmie nie dorasta do piet, tej ktora pokazal Moore.

Anglia zwyciezy!

ocenił(a) film na 5
no28

No przykro mi, ale jakoś nie obił mi się o uszy ten tytuł, to że powiedziałem że jestem fanem komiksu, nie znaczy od razu że zbieram wszystko co mi wpadnie w łapy i znam każdą pozycję. Jakoś mnie nie wciągła ta jak to mówisz "Idea" i tyle, wyrażam swoją opinię na temat filmu i myślę że powinieneś zrozumieć że patrzy się na to pod innym kątem kiedy najpierw dostaje się film, potem komiks.

A tak wogule to masz coś do Kaczora Donalda?!, jakbyś chciał wiedzieć to wiele komiksomaniaków zaczynało od tego tytułu, osobiście prawie że od początku byłem związany z tą serią, jak inni "panie weteranie"
Ale to było już kiedyś, takie bajeczki nie są takie głupie jak myślisz.

Anglia zwycięży..taka mała dygresja z histori
Anglicy od zawsze byli cwaniaczkami i to oni byli prawdziwymi agresorami. Kiedy Dania przyłączyła się do Blokady Kontynentalnej utworzonej przez Francję, to flota brytyjska popłynła pod Kopenhagę i anglicy spalili miasto, przy okazji zabijając wielu niewinnych ludzi. Nie wiem co chcieli przez to zdziałać, Francji też wprawdzie nie lubię, ale w tym przypadku jestem po ich stronie

ocenił(a) film na 10
BladeMaster

"wciągła" " wogule"
Uzyte przez mojego przedmowce slownictwo chyba samo za siebie mowi, poziom wypowiedzi odpowiada zasobowi leksykalnemu autora. Wydaje mi sie, ze jesli ktos chce przestawic swoja konstruktywna krytyke to powinna zostac ona poparta odpowiednim zapleczem w postaci umiejetnosci poprawnego wypowiedzenia sie na dany temat :)

ocenił(a) film na 5
DieMateo

Te błędy mają się mniej więcej tak samo jak do twojego
braku alt na klawiaturze i zapominania literek, ale jakoś poza tym można się z mojego wyczytać panie polonisto, a twój post ma się nijak do tematu.
Popisałeś się niewątpliwie...no chyba że należysz do tego samego stereotypu, bierzesz stronę większości..więc doczepiasz się byle czego, robiąc z tego niewiadomo jaką tragedię...