Ja oglądając film myślałem o Polsce ale w przyszłości. Może nasze obecne władze kierują kraj własnie do systemu przedstawionego w filmie. Historia lubi się powtarzać...
Ta tylko ziekawe jaką maskę przybrałby ewentualny odpowiednik V. Może Jacka Kuronia bo już niektóre "elyty" polityczne uważają go za zdrajcę.
Ta tylko ziekawe jaką maskę przybrałby ewentualny odpowiednik V. Może Jacka Kuronia bo już niektóre "elyty" polityczne uważają go za zdrajcę.
Wyobrażacie sobie Kaczyńskiego w tym filmie? Aż mnie ciarki przechodzą :D
I najgorsze że coraz nam bliżej do tego :/
Bez przesady. Lepiej nauczyć się doceniać to co się ma niż żyć ciągły ratowaniem swojego kraju przed tyranią. Sie zrobi z ciebie taki drugi wałensa co chciał lecieć kube ratować.
Heh, moze i to przesada, ale faktem jest ze nasze panstwo nie zmierza w dobrym kierunku. Przykladem tego moze byc zakazanie przez pana Kaczynskiego emisji filmu "O dwoch takich co ukradli ksiezyc" przez telewizje publiczna...
Witam
Za niedługo wybory samorządowe, miejmy w świadomości przesłanie tego filmu podczas głosowania.
Aż włos się jeży na głowie, jak ostoja wolności w naszym kraju Solidarność /no to co po niej zostało/ wyprawia - CENZURA, INDOKTRYNACJA i SZERZENIE KSENOFOBII.
Wielkie, stanowcze i niezmienne NIE dla takiej polityki!!
Pozdrawiam ;)
taa film był dobry to może rozpierdzielimy Belweder co ale by były fajerwerki a hasło bedzie brzmieć pamietaj pamietaj 11-sty listopad i tak co rok jakieś sztuczne ognie dla upamiętnienia tej rocznicy :p
Ej co ty masz do Białorusi? byłem tam i mińsk jest bardziej nowoczesnym miastem od warszawy i drogi mają dobre i każdy ma pracę. Mówię serio.