..no i scenarzysta, bo komiks jest naprawdę rewelacyjny. doskonale przemyślany od początku do końca, posiadający wyjątkowy klimat.. mam nadzieję, że film wypadnie choć w połowie udanie (powinno wystarczyć;)
Fakt komiks jest świetny. Ale z tego, co już wyczytałem w necie (i mam nadzieję, że to plotki) To scenarzysta trochę jak by to ująć... Nie sprawdził się.
No to by było przeppysznie - dostać gotoawą, świetną fabułe i ją sknocić - niestety to częste w przemyśle filmowym. Oby to naprawde okazały się tylko plotki...
Scenarzyści to bracia Wachowscy!! Czyli wygląda na to, że to będzie w całości film icha autorstwa, a do reżyserii wzięli sobie "kogoś" (coś takiego jak Lucas w "Gwiezdnych wojnach")... To w sumie dobrze, bo jak się okazało w "Reaktywacji" i w "Rewolucjach" beznadziejni z nich reżyserzy - chociaż "Matrix' i "Bound" to świetne filmy... No ale cóż... Tak czy inaczej Wachowscy piszą świetne scenariusze, a w roli producentów też pewnie się sprawdzą... Szykuje się hit (mam nadzieję)... Choć "Reaktywacje" i "Rewolucje" na to nie wskazywały to ten film może być naprawdę dobry...
Mnie nieco "Reaktywacja" i "Rewolucja" rozczarowała - więc jestem nieco sceptyczny, ale trzymam za Wachowskich kciuki. Widocznie cenią Moore'a - wcześniej chyba byli zainteresowani "Watchmen" jak się nie mylę...
Komiks jest SUPER natomiast co do ekranizacji różnego rodzaju komiksów...to czy rzeczywiście widzieliście kiedykolwiek udaną adaptację...nie chce być żle zrozumiany ale ten film napewno nie pokryje się z komiksem a co za tym idzie fani "V jak Vendetta" mogą się rozczarować choć mam nadzieje że nie....